Hlavní obsah

Slovensko očekává přes tisíc infikovaných denně

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden očekává slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí denně přes tisíc pozitivních případů nového druhu koronaviru. „V posledních dnech jsme zaznamenali enormní nárůst infikovaných, když v průměru bylo denně pozitivně testovaných 510 lidí. Příští týden jich bude určitě přes tisíc,” uvedl Krajčí na páteční tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí

Článek

Šéf resortu připustil, že situace na Slovensku se začíná vyrovnávat té v Rakousku a v Maďarsku, ale země je na tom stále výrazně lépe než Česká republika, kterou Krajčí označil za druhou nejvíce zasaženou zemi koronavirem v Evropě.

Slovenská církev si v nouzovém stavu vytrucovala výjimku

Koronavirus

Slovenští hygienici podle ministra dokážou dohledávat kontakty nakažených s opožděním. „Vytíženost regionálních úřadů veřejného zdravotnictví půjde příští týden určitě přes sto procent. Musíme proto posílit kapacity dohledávání. Pomoci by měli studenti z lékařských fakult a vojáci,” dodal Krajčí.

Odborníci rovněž připouští, že příští týden bude růst nejen počet infikovaných, ale také počet obětí. Už ve čtvrtek zaznamenalo Slovensko šest úmrtí. Celkem bylo dosud v zemi pozitivně testováno 11 617 osob a celkem zemřelo 54 lidí.

Pro srovnání - v Česku se podle pátečních dat prokazatelně nakazilo 76 017 lidí a zemřelo jich 699.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám