Hlavní obsah

Ruská vláda volá po plošném zákazu vycházení v celé zemi

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K přípravě plošného zákazu vycházení pro všechny regiony podle vzoru Moskvy, kde od pondělka platí přísná omezení pohybu občanů, vyzval ruský premiér Michail Mišustin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ulice Moskvy se zcela vylidnilyVideo: Reuters

 
Článek

Na zasedání vlády doporučil všem šéfům republik, oblastí a krajů, aby přihlédli ke zkušenostem Moskvy a Moskevské oblasti. Tamní obyvatelé smějí opouštět domovy pouze v nejnutnějších případech, jako je návštěva lékaře či lékárny, nákup potravin, venčení domácích zvířat do sta metrů od bydliště nebo vyhození odpadků.

V celé zemi přitom prezident Vladimir Putin vyhlásil devítidenní pracovní volno a lidé by až na nejnutnější profese neměli chodit do zaměstnání. Musí přitom na veřejnosti dodržovat odstup 1,5 metru. Opatření zavedená v Moskvě jsou podle Mišustina „logickým pokračováním politiky prezidenta a vlády zaměřené na boj s koronavirem“.

Lidé v Moskvě musí zůstat doma. Putin vyhlásil nepracovní týden

Koronavirus

Podobné restrikce v Moskvě zavedla Murmanská oblast a platí již také v Čečensku. V Rusku je infikováno na 1900 lidí, přes 1200 v Moskvě. Osm lidí na nákazu zemřelo.

Opozice kritizovala opatření moskevské radnice s tím, že zákaz vycházení může nařídit jen parlament a prezident. Radnice ale tvrdí, že jde o „doporučení“. Porušování se nicméně podle premiéra bude trestat.

Unikátní záběry z dronu: Koronavirus proměnil Paříž v město duchů

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám