Hlavní obsah

Řidič kamionu putoval z hranic rovnou do nemocnice. Přijel z Itálie s teplotou

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Dvořiště

Na infekční oddělení českobudějovické nemocnice převážela sanitka krátce po sedmé hodině řidiče kamionu z Náchodu. Uvízl v síti kontrol zaměřených na koronavir na hraničním přechodu s Rakouskem v Dolním Dvořišti.

Kontrola Dolní DvořištěVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Řidič, kterého zastavili celníci spolu s hasiči, jel z Itálie. „Vykládal jsem zboží asi dvacet kilometrů od Milána,“ sdělil jihočeským hasičům řidič, který připouštěl, že se opravdu necítí dobře.

Škrábalo ho v krku a měl zimnici. Hasiči ve speciálních oblecích muži naměřili hned dvakrát zvýšenou teplotu. Zavolali linku 112 s tím, že lékaři muži odeberou vzorky a pak se rozhodnou co dál.

ON-LINE: Nakažených koronavirem je v Česku už 26

Koronavirus

Muž nechal kamion odstavený za hraničním přechodem. Když však přijel sanitní vůz, posádka záchranné služby se hned rozhodla, že muže odveze na infekční oddělení českobudějovické nemocnice.

Na hraničním přechodu v Dolním Dvořišti jinak probíhaly kontroly plynule. Celníci stavěli přijíždějící řidiče a rozdávali jim letáky. Ti, co přijížděli z krizových oblastí, tedy především z Itálie, se pak podrobili u hasičů měření teploty. Nikdo neprotestoval.

„Myslím, že je to správný, protože hranice jsou naprosto otevřené a tenhle vir se šíří hodně rychle. Já sám jsem byl na severu Itálie, ale cítím se dobře,“ konstatoval jeden ze zastavených řidičů kamionu.

Opatření na hranicích: Podívejte se, jak policie zastavuje řidiče a hasiči měří cestujícím teplotu

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám