Hlavní obsah

Semafor: Praha je červená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na aktualizované mapě regionů podle rizika nákazy covidem-19 se Praha v pátek zbarvila do červena, platí tam tedy nejhorší stupeň. Dalších 10 okresů je oranžových, většina zelených. Novou mapu vydalo v pátek ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Aktualizovaný semafor, Praha má červenou barvu

Článek

Epidemiologický semafor byl aktualizován už ve čtvrtek, 11 regionů včetně Prahy bylo oranžových. Červená barva znamená narůstající nebo přetrvávající komunitní přenos nákazy.

Ostatní regiony, které byly ve čtvrtek oranžové, zůstaly na své barvě. Jde o Kladno, Beroun, Prahu-východ, Kolín, Uherské Hradiště, Cheb, Příbram, Mělník, Praha-západ a Nymburk.

Oranžová barva značí počínající komunitní přenos.

Hřib se opravil: Praha zavře od pondělí vysoké školy, střední jsou v záloze

Domácí

Většina dalších okresů je zelených (výskyt nákazy bez komunitního přenosu) a bez velkého rizika nákazy zůstává 13 vesměs příhraničních okresů.

V Praze začal od 18. hodiny platit zákaz návštěv v nemocnicích, na venkovních akcích s více než 100 účastníky, musí mít lidé roušku.

Reprodukční číslo, které odráží kolik dalších lidí v průměru infikuje jeden nakažený, dosahuje v Praze hodnoty 1,6, a to i ve věkové skupině nad 65 let, uvedlo ministerstvo.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Stupně pohotovosti v oblasti ochrany veřejného zdraví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám