Hlavní obsah

Poměr nakažených k počtu testů se výrazně zhoršil. Kvůli Karviné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet nově potvrzených případů nákazy koronavirem v poměru k počtu provedených testů v neděli stoupl na 1,96 procenta, což je nejvyšší číslo od 20. dubna. V neděli přibylo 65 nových případů. Většina se jich týká lokálního ohniska na Karvinsku, kde se nákaza rozšířila mezi pracovníky Dolu Darkov společnosti OKD. V Karviné přibylo v neděli 35 nových případů.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Důl Darkov. Ilustrační foto.

Článek

Společnost OKD nechala během víkendu otestovat i zbývající pracovníky Dolu Darkov. Doposud se tam prokázalo 212 případů, další se objevují mezi rodinnými příslušníky a čísla proto nemusí být konečná.

OKD eviduje nakažené pracovníky i z Dolu ČSM-Jih a Dolu ČSA.

Na Karvinsku se proto ani nadále nemohou konat hromadné akce nad 100 osob a zapovězeny zůstávají i návštěvy v nemocnicích a sociálních zařízeních.

Pro srovnání, v Praze, která má podle epidemiologů rovněž lokální ohniska, v neděli přibylo 10 nových případů nákazy.

Na 100 000 obyvatel připadá v Praze 156 nakažených. V Karlovarském kraji je to 153 a v Moravskoslezském téměř 123 případů. V absolutních číslech je v metropoli 2036 potvrzených případů, v Moravskoslezském kraji 1477 a ve středních Čechách 1053.

Reprodukční číslo už nedává smysl, žádné plošné drama není, řekl Dušek

Koronavirus

Odborníci zdůrazňují, že v okamžiku ústupu plošné epidemie přestávají být zprůměrovaná čísla vztažená na celou republiku vypovídající. Lokální ohniska nepovažují za zásadní problém.

Anketa

Odložili jste už venku roušky?
Ano
64,4 %
Ne
35,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27236 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám