Hlavní obsah
Šéfkuchař a majitel restaurace Daniel Humm na archivní fotografii. Foto: Profimedia.cz

Michelinská restaurace začala kvůli koronaviru vařit pro zdravotníky a lidi v nouzi

O newyorské restauraci Eleven Madison Park se říkalo, že je nejlepší na planetě. Podle serveru CNN každopádně patří mezi světovou špičku. Po krátké odstávce, kterou způsobila pandemie koronaviru, se tamní kuchyně znovu rozjela. Tentokrát však se záměrem zásobit jídlem ty, kteří v první linii s nemocí bojují, tedy zejména zdravotnický personál a další lidi v nouzi.

Šéfkuchař a majitel restaurace Daniel Humm na archivní fotografii. Foto: Profimedia.cz
Michelinská restaurace začala kvůli koronaviru vařit pro zdravotníky a lidi v nouzi

Restaurace se pyšní třemi michelinskými hvězdičkami a patří k nejluxusnějším podnikům na světě. Šéfkuchař a majitel v jedné osobě Daniel Humm ve středu prostřednictvím Instagramu uvedl, že kuchyně se ve čtvrtek znovu rozjede a jeho tým pomůže New Yorku ustát neklidné období. „Od chvíle, co jsme zavřeli, jsem řešil, co budeme dělat dál. Svět nás všech se obrátil vzhůru nohama. Musíme zůstat v bezpečí, chránit se navzájem a zejména ty zranitelné,“ napsal v příspěvku Humm.

Dále uvedl, že má silnou potřebu městu pomoci, i kdyby to mělo být jen skutečně malým dílem. Restaurace se proto spojila s neziskovou organizací Rethink Food, která upozorňuje na problematiku plýtvání jídlem. Humm svou restauraci proměnil v jakousi sdílenou kuchyni, kde se od čtvrtka vaří jídlo pro lidi, kteří bojují s koronavirem v první linii. „Máme krásnou a prostornou restauraci a tým, který je připraven pracovat a vařit,“ vysvětlil šéfkuchař.

Denně by v restauraci chtěli připravit zhruba tisíc pokrmů. „Věřím, že to nejhorší nás stále čeká, ale pokud můžeme alespoň něčím přispět, pomůžeme tyto temné dny trochu rozzářit,“ doplnil šéfkuchař.

Luxusní restaurace čekají velké ztráty

Server CNN píše, že pandemie koronaviru je obzvláště temným obdobím pro fine diningové restaurace. Mnoho podniků se ale ihned situaci přizpůsobilo a začalo jídlo rozvážet. Ekonomické důsledky budou přesto pro množství z nich katastrofální. Podle redaktorky z portálu Eater Hillary Dixler Canavanové luxusní podniky nyní doslova krvácejí, protože zatím nemohou spoléhat na žádnou finanční podporu od americké vlády.

I proto je v těchto dobách chvályhodné, k čemu se odhodlala tak luxusní restaurace jako Eleven Madison Park. Jídla, která se v tamní kuchyni uvaří, pak organizace Rethink Food rozveze nejen do nemocnic, ale i mnoha Newyorčanům v nouzi.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků