Hlavní obsah

Michelinská restaurace začala kvůli koronaviru vařit pro zdravotníky a lidi v nouzi

Novinky, mšv

O newyorské restauraci Eleven Madison Park se říkalo, že je nejlepší na planetě. Podle serveru CNN každopádně patří mezi světovou špičku. Po krátké odstávce, kterou způsobila pandemie koronaviru, se tamní kuchyně znovu rozjela. Tentokrát však se záměrem zásobit jídlem ty, kteří v první linii s nemocí bojují, tedy zejména zdravotnický personál a další lidi v nouzi.

Foto: Profimedia.cz

Šéfkuchař a majitel restaurace Daniel Humm na archivní fotografii.

Článek

Restaurace se pyšní třemi michelinskými hvězdičkami a patří k nejluxusnějším podnikům na světě. Šéfkuchař a majitel v jedné osobě Daniel Humm ve středu prostřednictvím Instagramu uvedl, že kuchyně se ve čtvrtek znovu rozjede a jeho tým pomůže New Yorku ustát neklidné období. „Od chvíle, co jsme zavřeli, jsem řešil, co budeme dělat dál. Svět nás všech se obrátil vzhůru nohama. Musíme zůstat v bezpečí, chránit se navzájem a zejména ty zranitelné,“ napsal v příspěvku Humm.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Turning the lights back on.. I've been struggling with what to do since we closed our doors. All of our worlds have been turned upside down. We need to stay safe, we need to protect each other and the vulnerable. But I need to help New York City--it's given so much to me, even if I can help just a little bit. With our friends at Rethink Food NYC who have partnered with @americanexpress, we found an answer. We are blessed to have a beautiful and spacious restaurant and kitchen, we have a team that is looking to work, to cook; The city needs food to help those in need--Starting today, we have turned Eleven Madison Park into a commissary kitchen with the goal of producing thousands of meals per day for those who are working in the front lines and those who are deeply effected by the current crisis. I believe the storm is still coming, and will be for some time, and if we can do just a little something, these dark days can be just a bit brighter. Thank you to my team, to Rethink, to @americanexpress to support this effort, and to this beautiful city. Please help us keep this going and donate @rethinkfood.nyc #chefsforamerica #makeitnicewithdorindamedley

Příspěvek sdílený Daniel Humm (@danielhumm), Dub 1, 2020 v 11:17 PDT

Dále uvedl, že má silnou potřebu městu pomoci, i kdyby to mělo být jen skutečně malým dílem. Restaurace se proto spojila s neziskovou organizací Rethink Food, která upozorňuje na problematiku plýtvání jídlem. Humm svou restauraci proměnil v jakousi sdílenou kuchyni, kde se od čtvrtka vaří jídlo pro lidi, kteří bojují s koronavirem v první linii. „Máme krásnou a prostornou restauraci a tým, který je připraven pracovat a vařit,“ vysvětlil šéfkuchař.

Jídlo ve tvaru koronaviru? Restaurace chtějí v době pandemie rozesmát zákazníky

Koronavirus

Denně by v restauraci chtěli připravit zhruba tisíc pokrmů. „Věřím, že to nejhorší nás stále čeká, ale pokud můžeme alespoň něčím přispět, pomůžeme tyto temné dny trochu rozzářit,“ doplnil šéfkuchař.

Luxusní restaurace čekají velké ztráty

Server CNN píše, že pandemie koronaviru je obzvláště temným obdobím pro fine diningové restaurace. Mnoho podniků se ale ihned situaci přizpůsobilo a začalo jídlo rozvážet. Ekonomické důsledky budou přesto pro množství z nich katastrofální. Podle redaktorky z portálu Eater Hillary Dixler Canavanové luxusní podniky nyní doslova krvácejí, protože zatím nemohou spoléhat na žádnou finanční podporu od americké vlády.

I proto je v těchto dobách chvályhodné, k čemu se odhodlala tak luxusní restaurace jako Eleven Madison Park. Jídla, která se v tamní kuchyni uvaří, pak organizace Rethink Food rozveze nejen do nemocnic, ale i mnoha Newyorčanům v nouzi.

Wagyu do domu: Někteří jsou si v době karantény přece jen rovnější

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám