Hlavní obsah

Krátký výlet a tři generace nakažených koronavirem v jedné německé rodině

Tři generace v jedné rodině a všechny úrovně plicní nemoci covid-19 prožila rodina sedmadvacetiletého Stefana Hubera ze Schwindeggu ve spolkové zemi Bavorsko. Mladý muž se s největší pravděpodobností nakazil na počátku března ve Španělsku. Se svým fotbalovým týmem byl nedaleko Barcelony na soustředění, píše server týdeníku Focus.

Foto: Wang Yuguo, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Týden po návratu do Německa se prokázala nákaza u jeho kamaráda z fotbalového týmu. „Bylo mi jasné, že jsem se s největší pravděpodobností nakazil i já. Ale nechat se otestovat bylo nesmírně obtížné,“ řekl.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Zlom přišel ve chvíli, kdy skončily v nemocnici s dýchacími problémy jeho matka a babička. „Najednou mi zavolali z infekčního oddělení a hned mi dělali testy. Samozřejmě byly pozitivní,“ popsal Stefan. „Bylo jasné, že jsem nákazu roznesl v celé rodině. Po mém návratu ze Španělska jsme se všichni společně sešli na kávě,“ vzpomínal.

Lékaři z UK vyzývají k uvolňování opatření proti koronaviru

Domácí

Průběh nákazy u Stefanovy matky a jeho 78leté babičky, která trpí diabetem, byl velmi těžký. Naopak Stefan a jeho bratr měli jen mírný průběh a nejvíce trpěli karanténou. „Jsem zvyklý sportovat, hodně chodit a běhat. V karanténě mi moje chytré hodinky ukazovaly, že mám za sebou maximálně tisíc kroků,“ popisoval.

V Itálii mají první případ dítěte, které se s koronavirem narodilo

Koronavirus

Matka i babička se z nákazy koronavirem i přes těžký průběh uzdravily. Zdravý je i Stefan a jeho bratr. „Když je člověk zdravý, neuvědomuje si, že to může být během krátké chvíle úplně jinak. Člověk si ani neuvědomuje, co je to být zdravý, bere to jaksi automaticky,“ řekl.

A ještě jednu věc ho nemoc naučila. „Uvědomil jsem si, jak se máme dobře a na jaké dobré úrovni máme zdravotnictví. Jsem za to vděčný,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám