Hlavní obsah

Koronavirem se ve světě nakazily dva miliony lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze dva týdny trvalo, než celosvětově stoupl počet potvrzených případů nákazy koronavirem z jednoho milionu na dva, uvedla AFP. Nejvíce postiženou zemí jsou Spojené státy, kde je přes 600 tisíc případů a s více než 26 tisíci případy vedou také v úmrtnosti. Téměř 500 tisíc lidí na celém světě se z nemoci covid-19, kterou virus způsobuje, zotavilo.

Foto: Ebrahim Noroozi, ČTK/AP

Provizorní nemocnice z íránském Teheránu

Článek

„Myslíme si, že virus bude lidstvo pronásledovat docela dlouho, než budeme mít vakcínu, která nás ochrání,“ předpovídá zvláštní vyslanec Světové zdravotnické organizace (WHO) pro epidemii David Nabarro.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nejhorší zůstává situace ve Spojených státech, které hlásí přes 600 tisíc potvrzených případů, z nichž lehce přes 26 tisíc bylo fatálních. Kritická zůstává situace především ve státě New York, kde je přes 10 tisíc obětí.

Prezident Donald Trump v noci pozastavil financování WHO, která podle něj selhala ve své základní povinnosti a musí být pohnána k zodpovědnosti. Loni přitom příspěvky USA představovaly pro WHO téměř čtvrtinu rozpočtu.

Počet nakažených koronavirem na světě překročil milion

Koronavirus

V Evropě nadále zůstává nejhorší situace ve Španělsku a Itálii. Španělsko má přes 174 tisíc potvrzených případů a více než 18 tisíc úmrtí na covid-19. Itálie sice v počtu případů už v Evropě nevede, jako jediná ze zemí starého kontinentu ale přesáhla hranici 20 tisíc mrtvých. Naději Italům dává fakt, že v úterý ohlásila země nejméně nakažených za jeden den (2972) od poloviny března.

Infikovaných přibývá pomaleji také v České republice. Ve středu ráno potvrdilo ministerstvo zdravotnictví 6151 případů, 163 z nich vedlo ke smrti. Vyléčilo se 676 lidí. Podle šéfa ústředního krizového štábu a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) však nenadešel čas na ukončení nouzového stavu, protože Česko ještě není v bodu zlomu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám