Hlavní obsah

Karanténa v luxusním hotelu? Horší než vězení, popisují hosté

Novinky, nčs

Australané, kteří se nedávno vrátili ze zahraničí, jsou v nucené dvoutýdenní karanténě. Netráví ji doma, nýbrž v luxusních pětihvězdičkových hotelech. Co se ale na první pohled může zdát jako sen, je údajně horší než vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tisíce osob, které se během minulého týdne vrátily ze zahraničí, byly umístěny do nucené karantény. Čtrnáctidenní pobyt v hotelových resortech se však pro mnoho z nich údajně stal noční můrou, jak informuje Daily Mail.

Jedna z žen, která se ocitla v pětihvězdičkovém hotelu, dokonce mluví o „mučení”, paradoxně svoje slova dokládá fotografií v županu se skleničkou bílého vína.

Nucenou karanténu všech osob, které přicestují ze zahraničí, nařídil ministr Scott Morrison poté, co se zjistilo, že většina případů nákazy se vyskytuje právě u těchto lidí.

Horší než vězení

Ani bezplatný pobyt v pětihvězdičkovém hotelu však není pro psychiku nic příjemného. Dokládají to transparenty „hostů”, kteří žádají o čerstvý vzduch. „Nechci si moc stěžovat, protože si většina lidí myslí, že pobyt v pětihvězdičkovém hotelu nemůže být nepříjemný,” říká bývalý právník Ray z australského Adelaide, který je držen společně s manželkou v hotelu v Melbourne.

„Realita je však taková, že je to horší než ve vězení. Tam alespoň občas můžete na čerstvý vzduch, poslechnout si zpěv ptáků. Tady nemůžeme bez ochranky ani opustit pokoj,” vysvětluje Ray, který se s manželkou vrátil z cesty po Jižní Americe.

Snídaně v hotelu

Další stížnosti manželského páru směřují na jídlo. „Cpou do nás od rána do večera cukr, o pravidelnosti jídla nemluvě,” říkají manželé, kteří jsou oba diabetici. Ani po propuštění z hotelu je však nečeká svoboda. Po návratu domů se budou opět muset držet v domácí karanténě, tentokrát kvůli lokálním nařízením.

Nadšení opadlo

Cestující, kteří se vrátili do Sydney, putovali do tamních luxusních hotelů, jejichž ceny za jednu noc začínají běžně na 200 australských dolarech (3000 Kč) za noc. „Nejdřív jsem z toho byla nadšená, když jsem ale poznala realitu, nadšení opadlo,” říká o pobytu žena, která se vrátila z Londýna.

Její stížnosti se podobně jako u manželského páru v Melbourne točí zejména okolo kvality a pravidelnosti jídla a nemožnosti jít na vzduch. „Snad všechna jídla kromě jednoho byla s masem, které nejím. Navíc doručování jídla nestíhají,” není příliš spokojená nejmenovaná žena, která sdílí fotografie z hotelu na sociálních sítích.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Premiérka Nového Jižního Walesu Gladys Berejiklianová připustila, že lidé, kteří se vrátili ze zahraničí, budou muset čelit nepříjemným chvílím. „Rozumíme tomu, ale musíme zajistit bezpečí osmi milionů lidí v Novém Jižním Walesu a dalších milionů v celé Austrálii,” uvedla.

Australské zdravotnické úřady vyjádřily v neděli opatrný optimismus nad zpomalením šíření koronaviru v zemi, ale zároveň upozornily, že omezení kontaktů mezi lidmi potrvá ještě půl roku. V Austrálii za den počet nakažených vzrostl o 139 na 5687, uvedl podle agentury Reuters vedoucí lékař Austrálie Brendan Murphy. Více nových případů hlásí i země jako Filipíny, Malajsie nebo Indonésie.

Reklama

Výběr článků

Načítám