Hlavní obsah

Jsem silný, řekl Trump na mítinku a do davu hodil roušku

– Sanford • Aktualizováno

Americký prezident Donald Trump vystoupil na prvním předvolebním mítinku po zotavení se z koronavirové nákazy. Příznivcům v Sanfordu na Floridě řekl, že se cítí být silný a ve skvělé formě, uvedla agentura AP. Podle lékaře Bílého domu Seana Conleyho už je prezident plně zdráv a pro své okolí není nakažlivý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trump na mítinku házel do davu rouškyVideo: AP

 
Článek

„Cítím se tak silný,“ řekl Trump tisícům podporovatelů, kteří na shromáždění přišli navzdory pandemii většinou bez roušek. „Půjdu do obecenstva. Půjdu tam, každému v publiku dám pusu. Dám pusu chlapům a krásným ženám... všem,“ dodal prezident a mezi přítomný dav vhodil roušku na známku svého vítězství nad nemocí covid-19.

Rouška samozřejmě byla zabalená.

Trump oznámil 2. října, že on i jeho manželka Melanie měli pozitivní test na koronavirus. Kvůli nákaze strávil prezident tři dny ve vojenské nemocnici Waltera Reeda u Washingtonu, kterou opustil před týdnem.

Trump chce před volbami uzavřít jadernou dohodu s Putinem

Volby USA

Krátce před mítinkem v Sanfordu Trumpův lékař Sean Conley uvedl, že výsledek prezidentových testů na koronavirus byl „několik po sobě jdoucích dnů negativní“. Zdůraznil také, že Trump už není nakažlivý. Sám prezident v neděli prohlásil, že už nemá covid-19, je proti koronaviru imunní a nehrozí riziko, že by nakazil někoho dalšího.

Mítinkem na Floridě zahájil Trump sérii vystoupení v různých částech USA. Chystá se také do Pensylvánie, Iowy, Severní Karolíny a Wisconsinu.

Trump bez dovolení vtáhl do kampaně Fauciho. Zneužil můj výrok, zlobí se epidemiolog

Amerika

A právě v Pensylvánii a Wisconsinu, dvou klíčových státech, mezitím podle posledního průzkumu společnosti Ipsos zvýšil svůj náskok nad Trumpem demokratický kandidát Joe Biden. Nad republikánským rivalem tam vede o sedm procentních bodů.

Jak je volen americký prezident

Volby USA

Prezidentské volby se uskuteční 3. listopadu. Svůj hlas už odevzdalo více než deset milionů Američanů, protože většina států umožňuje voličům odevzdat hlas před konáním voleb, velká část Američanů také může využít korespondenčního hlasování.

Reklama

Výběr článků

Načítám