Hlavní obsah

Italské hotely prodávají turistům pobyty. O výdělek jim však nejde

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální situace koupím dovolené příliš nenahrává. Turisté je naopak ruší a požadují refundaci. Několik hotelů na italském Amalfinském pobřeží se ovšem rozhodlo cestovatelům pobyty prodávat, nikoli však kvůli vlastnímu výdělku. Peníze chtějí věnovat na zdravotnický výzkum a boj proti koronaviru, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Amalfinské pobřeží

Článek

Do iniciativy se zapojily celkem čtyři hotely - Le Sirenuse a Il San Pietro v Positanu, Palazzo Avino v Ravellu a Santa Catarina v Amalfi. Každé z ubytovacích zařízení dalo k dispozici celkem deset poukázek v hodnotě 5000 eur (136 tisíc korun), které si mohou zájemci koupit přímo prostřednictvím jednotlivých hotelů.

Vouchery majiteli umožní využít přespání na dvě noci pro dvě osoby, ale také večeři v michelinské restauraci Don Alfonso 1890. Podle všeho je bude možné uplatnit až do konce sezony v roce 2022.

Hotely ale nabídnou i další balíčky na romantické večeře, lázeňské procedury, kurzy mixování koktejlů nebo soukromé prohlídky oblasti. Dohromady by chtěly vybrat 200 tisíc eur (skoro 5,5 milionu korun), které věnují italské nadaci G Pascale Foundation na výzkum koronaviru a vývoj vakcíny.

Pomáhají po svém

Hotely, které jsou aktuální situací těžce postižené, podobně jako spousta dalších poskytovatelů služeb v turistickém ruchu, se po celém světě snaží přiložit ruku k dílu a nabídnout alespoň nějakou pomoc. Někde proto nabízejí své prostory lidem bez domova, aby je dostali z ulic, kde by byli více zranitelní a náchylní k nákaze. V New Yorku zase poskytují přístřeší zdravotníkům.

Pětihvězdičková izolace. Přečkejte pandemii v luxusu, láká švýcarský hotel

Koronavirus

Laxní k situaci nezůstávají ani zprostředkovatelé ubytování, jako například Airbnb, které po celém světě nabídlo na 100 tisíc nemovitostí pro všechny, kteří bojují s virem v první linii, tedy zejména zdravotnickému personálu.

Michelinská restaurace začala kvůli koronaviru vařit pro zdravotníky a lidi v nouzi

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám