Hlavní obsah

Italové vzali otevřené restaurace a obchody ztečí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Itálii vládne od víkendu opět „la dolce vita“. Poprvé po mnoha týdnech přísných protikoronavirových opatření se opět otevřely restaurace, bary a kavárny. Ačkoliv mají gastronomická zařízení omezenou otvírací dobu, majitelé se radují. Italové vzali hospůdky „útokem“ a majitelé nestačili uspokojovat zájem, píše server Krone.at.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Italové vzali restaurace a kavárny útokem.

Článek

Většina Itálie se dostala do žlutého, tedy nízkého stupně protikoronavirových opatření. O víkendu se proto mohla otevřít všechna gastronomická zařízení, mají ovšem omezenou otevírací dobu, a to do 18:00. Italové ale vzali útokem nejen restaurace a kavárny, ale po dlouhém lockdownu se vrhli do ulic. Nakupovali, popíjeli nebo se jen procházeli. Narváno v restauracích, barech, ale i nákupních ulicích hlásí Milán, Florencie, Turín, Řím a mnohá další města.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Italové v ulicích Milána.

V Neapoli se lidé procházeli podél moře. Na Sicílii mnozí využili teplot kolem 28 stupňů a nahrnuli se na pláže bez roušek.

Za neděli přibylo 2415 nově nakažených

Koronavirus

Majitelé gastronomických zařízení vzhledem k extrémnímu zájmu žádají vládu, aby se prodloužila otevírací doba až do večerních hodin a mohli dohnat ztráty z posledních dnů.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Italové vyrazili do ulic, aby navázali na život před koronavirem. Snímek je z Milána.

Zdravotnické úřady ale varují před „lehkomyslností“. Obávají se další exploze nákazy. „Nebezpečí ještě není zažehnáno,“ varuje ministr zdravotnictví Roberto Speranza a nabádá Italy k obezřetnosti, to, že se většina regionů dostala do žluté barvy, neznamená, že „unikli nebezpečí“. Lidé podle něj  musí pokračovat v maximální opatrnosti. „Pokud nechceme zvrátit pokrok posledních několika týdnů,“ jak dodal.

Anketa

Půjdete do restaurace či kavárny hned, jak to bude možné?
Ano, hned první den.
30,9 %
Určitě v prvních dnech.
17,4 %
Spíš počkám, jak bude vývoj nákazy pokračovat.
13 %
Vůbec se tam nechystám.
38,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 22956 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám