Hlavní obsah

Britská královna už se ke svým povinnostem možná nikdy nevrátí

– Londýn

Čtyřiadevadesátiletá britská panovnice Alžběta II. už se ke svým královským povinnostem v plném rozsahu možná nikdy nevrátí. Obavy z její možné nákazy koronavirem by ji mohly navždy uvěznit v izolaci ve venkovském sídle britské monarchie na hradě Windsor.

Foto: Reuters

Britská královna Alžběta II.

Článek

„Je to moc smutné, ale nevidím jako reálné, že by se královna vrátila ke své obvyklé práci. Virus způsobující covid-19 tu s námi bude po celé měsíce, ne-li roky. Začít se opět pravidelně setkávat s lidmi by bylo pro královnu příliš riskantní,“ řekl listu The Sun královnin životopisec Andrew Morron.

Karanténa běží dál, zůstaňte ve střehu, oznámil Britům Johnson

Evropa

Prozatím Buckinghamský palác zrušil veškeré oficiální akce královny Alžběty II. a jejího 99letého manžela prince Phillipa do podzimu. Její Veličenstvo se nicméně může obracet k národu prostřednictvím televizních přenosů a nahraných videí.

Británie v souvislosti s koronavirem eviduje třikrát více zločinů vůči Asiatům

Koronavirus

Vysvobodit z nedobrovolné izolace by mohla britský královský pár účinná vakcína proti koronaviru. Ta je ale zatím v nedohlednu, byť po účinné očkovací látce pátrají experti z celého světa.

První vakcína proti koronaviru jde do ostré fáze testování na lidech

Koronavirus

To, že je královna izolována na hradě Windsor, nicméně neznamená, že by se o dění ve své zemi nezajímala. Podle mluvčího Buckinghamského paláce je v pravidelném telefonickém kontaktu s premiérem Borisem Johnsonem a konzultuje s ním kroky vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám