Hlavní obsah

Brit se řítil s dětmi po dálnici stovky kilometrů. Kvůli levnějšímu chlebu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjimečné situace si žádají výjimečná řešení. Nejmenovaný britský řidič však doslova zajel příliš daleko, když v době karantény sedl do auta a vydal se pro levnější chléb z Notthinghamu do Londýna, tedy na cestu dlouhou asi jako z Brna do Prahy. A rozhodně přitom nejel pomalu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Otce od rodiny zastavili policisté v neděli večer na dálnici M1, která vede právě do britské metropole. Důvodem byla rychlost 177 kilometrů v hodině, kterou se ve svém autě řítil zpět k domovu.

Ukázalo se, že muž, který v autě vezl i svoje dvě děti, se vydal na cestu do hlavního města kvůli levnějšímu pečivu. V Londýně totiž mělo být o jednu libru (30 korun) levnější.

Z domovského Notthinghamu je to přitom do Londýna přes 200 kilometrů, takže se dá spekulovat o tom, kolik chleba měl v plánu muž koupit, aby se přes 400 kilometrů dlouhá cesta vyplatila.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Nakonec ale řidič neušetřil vůbec nic, protože mu byla udělena jak pokuta za rychlost, tak i 60librová pokuta (1800 korun) za porušení karantény, jak uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám