Hlavní obsah

Berlín přitvrdil – výseče Chorvatska má za rizikové

Právo, bor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblast Splitu včetně Makarské riviéry a ostrovů Brač, Hvar a Korčula a také oblast Šibeniku označil ve čtvrtek německý Institut Roberta Kocha za rizikové. Všichni, kteří se odtud vracejí do Německa, musejí absolvovat test na covid-19 a v karanténě čekat na jeho výsledek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Na seznam rizikových oblastí zařadil ve čtvrtek německý Institut Roberta Kocha oblasti Splitu a Šibeniku či ostrovů Brač, Hvar a Korčula

Článek

Poté, co Rakušané vyřadili Chorvatsko ze seznamu bezpečných zemí, je to podle záhřebských novin Jutarnji list další rána tamnímu cestovnímu ruchu.

Stalo se tak ve chvíli, kdy ministryně turismu a sportu Nikolina Brnjacová oznámila, že sektor překročil polovinu loňských hospodářských výsledků a že tudíž ztráty nebudou tak vysoké, jak se na začátku léta zdálo. Závěr sezony však zřejmě nabere strmější spád.

Jak koronavirus pro Čechy změnil režim na hranicích

Koronavirus

Rakouské vedení hotelového resortu Bretanida na ostrově Hvar ve čtvrtek oznámilo, že koncem týdne hotel zavře. List Slobodna Dalmacija citoval manažera hotelu Alfreda Hackla, který řekl, že nehodlají hazardovat se zdravím zákazníků. Očekává se, že po hotelu Bretanida budou zavírat i další, zejména ty, které jsou v rukou zahraničních vlastníků.

Česko zařadí Španělsko do červeného seznamu, Chorvatsko zůstane zelené

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám