Hlavní obsah

Budou povinné roušky, nebudou povinné roušky? Vtipů na adresu vlády přibývá

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několikátá změna „definitivních“ rozhodnutí, jak to bude s nošením roušek po prvním září, odstartovala lavinu vtipů namířených na vládní adresu. Lidé si dělají legraci jak ze samotných pravidel, tak i z jejich neustálých změn. A samozřejmě také z ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Budou povinné roušky, nebudou povinné roušky, budou povinné roušky, nebudou povinné roušky...?

Článek

Pro shrnutí: na začátku srpna představilo ministerstvo zdravotnictví covidový semafor. Z toho podle poměrně složitého, ale pořád jednoznačného klíče vyplývá, za jakých podmínek se v daném regionu vrátí povinnost nošení roušek. Spolu s tím vláda ujistila, že plošná opatření, včetně plošné povinnosti nošení roušek například v MHD, nehrozí.

Ministerstvo zdravotnictví představilo první semafor

Domácí

O dva týdny později přichází první změna. Ministerstvo zdravotnictví vyhlásilo, že roušky budou od 1. září znovu povinné. Nejprve se měla změna týkat jen hromadné dopravy, škol, vnitřních prostor a obchodů a rozhodně ne restaurací. O dva dny později se to změnilo. Roušky mají být povinné i v restauracích a kadeřnictvích.

Zase změna. Roušky nebudou povinné v restauracích, obchodech ani školách

Domácí

A o den později bylo zase všechno jinak. Z nařízení, které má platit od 1. září, vypadla povinnost nosit roušky v restauracích, školách, obchodech či službách. Roušky mají být i nadále povinné v MHD, na úřadech, v orgánech veřejné správy, ve volebních místnostech nebo v sociálních a zdravotnických zařízeních. Tentokrát už prý definitivně.

Už předchozí pravidla, kdy by si žák roušku nasazoval na chodbě, sundával ve třídě, nasazoval ve frontě na jídlo, sundával při jídle, a tak dokola, vyvolala u leckoho úsměv na tváři.

Ale když se k tomu přidá ještě neustálá změna opatření, kdy už možná ani jejich autoři nevědí, co ponechali v platnosti, co zrušili a co zavedli, tak je o zábavu postaráno.

Ministr zdravotnictví tak působí jako král z Pyšné princezny.

A za několikátou změnu v řadě to pořádně schytal.

Aneb, rozmohl se nám tu totiž takový nešvar...

Ale je možné, že jen nechápeme ten správný postup, jakým ministerstvo zdravotnictví přijímá svá rozhodnutí.

Ale je pravda, že ve světlech posledních událostí, se obvinění, která vůči České republice vzneslo Bělorusko, zdají poněkud absurdní.

Reklama

Výběr článků

Načítám