Hlavní obsah

Ministerstvo zdravotnictví představilo první semafor

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo zdravotnictví v pondělí představilo první semafor. Ten označuje odlišnou barvou jednotlivé okresy v České republice, a to podle rizika nákazy koronavirem.

Záznam: TK ministerstva zdravotnictvíVideo: ČTK

 
Článek

Okresy budou označeny jednou ze čtyř barev - bílou, zelenou, žlutou nebo červenou. Jednotlivými stupni by se pak měli hygienici řídit při vyhlašování karanténních opatření v souvislosti s covidem-19.

V pondělí se rozsvítí Semafor. Hlavní slovo bude mít Rážová

Domácí

Podle dat představených minulý týden by většina okresů byla v nejnižším, bílém stupni rizika. Nejvyšší červený by nikde v zemi neplatil, druhý nejvyšší stupeň, tedy žlutý, by byl v Praze.

Přehledně: Co budou znamenat barvy v chystaném semaforu

Koronavirus

Systém bude vycházet z dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) a bude se aktualizovat každý týden na základě páteční domluvy mezi krajskými hygieniky a hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou.

Ministerský semafor se bude obnovovat pouze jednou týdně. Je prý jen pro orientaci

Koronavirus

Pondělní tiskové konference se kromě Rážové zúčastní také ředitelka hygienické stanice hlavního města Prahy Zdeňka Jágrová, ředitel ÚZIS Ladislav Dušek a předseda České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Vladimír Černý.

Reklama

Výběr článků

Načítám