Hlavní obsah

Zítra budeme mluvit švédsky. Ale nebojte, v pátek to zruší, kritizuje rouškové veletoče opozice

Novinky, Klára Beranová
Praha
Aktualizováno

Vláda nemá žádný plán, nikdo neví, co platí, a premiér Andrej Babiš (ANO) s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO) dělají z lidí blázny. Tak reaguje opozice na to, že tento týden ministr Vojtěch (za ANO) třikrát informoval o pravidlech nošení roušek a pokaždé jinak.

Foto: Petr Horník, Právo

Na archivním snímku (zleva) předseda KDU-ČSL Marek Výborný,1. místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, předseda STAN Vít Rakušan, předseda ODS Petr Fiala, předseda Pirátů Ivan Bartoš

Článek

„Andrej Babiš s Adamem Vojtěchem by si už konečně měli přestat dělat z lidí blázny. Nebo zkoušejí, co všechno veřejnost vydrží? Nikdo neví, co vlastně platí,” rozčílil se po čtvrteční tiskové konferenci na Twitteru šéf ODS Petr Fiala.

Šéf Pirátů Ivan Bartoš zase zkritizoval, že vláda stále nemá žádný plán, podle kterého by se řídila. „Ministr Vojtěch mění opatření, která v pondělí a ve středu s velkou slávou ohlašoval na tiskovkách. Ukazuje se, že vláda nemá žádný plán,” sdělil Bartoš.

Pekarová: Řídí nás nemehla

„A co bude platit zítra,” ptal se zase na svém twitterovém účtu bývalý předseda lidovců Marek Výborný.

Podle šéfky TOP 09 vláda demonstruje tímto chaosem svoji nekompetenci. „Je těžké se vůbec vyznat v tom, co platí. V březnu byl chaos ještě ospravedlnitelný, ale po šesti měsících s koronavirem, v srpnu, už se jedná jen o totální nekompetenci nemehel, která bohužel tento stát řídí,” napsala Novinkám.

Zase změna. Roušky nebudou povinné v restauracích, obchodech ani školách

Domácí

Situaci glosoval i šéf Starostů a nezávislých Vít Rakušan. „Čekám, že tímhle tempem nám tu od zítřka zavedou jako úřední jazyk švédštinu a příští týden platíme zimbabwským dolarem. Ale nebojte, příští pátek to zase zruší,” uvedl na Twitter.

Na stejnou sociální sít napsal jeho stranický kolega Petr Gazdík, že selský rozum někdy zvítězí i na ministerstvu zdravotnictví. „Jen my ostatní musíme hlasitě zakřičet. Pak se vzbudí a lekne Andrej Babiš a zadupe na Adama Vojtěcha... Prostě cirkus," dodal.

Hamáček: Je to v kompetenci Vojtěcha 

Šéf koaliční ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček odkázal na Vojtěcha. „Tato opatření jsou plně v kompetenci ministerstva zdravotnictví, které by svůj postup mělo být schopné odůvodnit," napsal ČTK.

Přehledně: Kde budou od 1. září povinné roušky (stav k 20. srpnu)

Domácí

Do Vojtěcha s Babišem si ale rýpnul na Twitteru poslanec sociálních demokratů Václav Votava. „Roušky. Můžeme si o nich myslet cokoliv. Pro i proti. Ale o tom by měli rozhodovat odborníci, epidemiologové, a ne politici," uvedl.

Se*u na nošení roušek, napsal šéf českobudějovického dopravního podniku

Domácí

Šéf SPD Tomio Okamura zase řekl, že dnešní jednání, ze kterého opět vzešla nová varianta opatření, udělalo z prevence proti koronaviru naprostou šarádu. „A ukázalo, že nerozhodují odborníci, ale je to politická hra na účet občanů,” napsal Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám