Hlavní obsah

Vojtěch: Další zpřísnění opatření na severu Moravy se nechystá

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezský kraj

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se ve čtvrtek sešel s hejtmanem Moravskoslezského kraje Ivem Vondrákem (ANO). Řešili spolu zhoršenou epidemiologickou situaci v regionu.

Záznam: Tisková konference ministra VojtěchaVideo: ČTK

 
Článek

Vojtěch ujistil, že v Moravskoslezském kraji není na pořadu dne zavedení ještě přísnějších opatření, například plošné karantény. Uzavření OKD kvůli koronaviru podle něj zklidní situaci, ale stát by to nenařídil. Riziko pro obyvatele regionu není podle něj výrazné.

Vojtěcha doprovodila hlavní hygienička Jarmila Rážová a epidemiolog a vedoucí pracovní skupiny pro rozvolňování Rastislav Maďar.

Maďar: Je potřeba horníkům sebrat ranní pivo o šesté

Domácí

Ten apeloval na obyvatele okreslů Karviná a Frýdek-Místek, aby opatření proti šíření koronaviru ještě několik týdnů vydrželi, aby se nákaza nešířila komunitně.

Vojtěch reaguje na výtky, míří mezi horníky

Koronavirus

Na Karvinsku a Frýdecko-Místecku v Moravskoslezském kraji platí kvůli tamnímu ohnisku koronaviru zpřísněná opatření proti šíření nákazy. Platí zákaz návštěv nemocnic a sociálních zařízení. Omezila se i účast na hromadných akcích, a to z 500 na nejvýše 100 lidí.

Koronavirus má 17 procent z testovaných horníků na Karvinsku. Nakažených bude víc, říká hygienik

Domácí

I po středečním uvolnění opatření ve zbytku republiky jsou na Karvinsku a Frýdecko-Místecku povinné roušky v budovách, v MHD nebo na hromadných akcích. Přeshraniční pracovníci v celém kraji musejí předkládat zaměstnavatelům testy na covid-19.

Nejhůř je na tom z regionu Karvinsko, kde se nákaza rozšířila mezi horníky těžební společnosti OKD.

Reklama

Výběr článků

Načítám