Hlavní obsah

Koronavirus má 17 procent z testovaných horníků na Karvinsku. Nakažených bude víc, říká hygienik

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Mezi testovanými pracovníky dolů ČSM-Sever a ČSM-Jih na Karvinsku je nejméně 17 procent pozitivních na nový typ koronaviru SARS-CoV-2, který způsobuje nemoc covid-19. Je možné, že počty infikovaných budou stoupat, protože všechny vzorky ještě nejsou vyhodnoceny.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V dole ČSM-Sever ve Stonavě na Karvinsku začalo 26. června 2020 ráno další plošné testování v souvislosti s hromadnou nákazou covidem-19.

Článek

„Je to špatné, protože ten podíl je vysoký. Ještě nejsou vyhodnoceny všechny testy, takže je možné, že pozitivních ještě přibude,” řekl Petr Kopřivík z Krajské hygienické stanice v Ostravě. Pozitivních podle něho bylo přes 500 z více než 3400 odebraných vzorků.

Vondrák: Nákazu šíří nezodpovědnost, horníci chodí na pivo, testům se část vyhýbá

Domácí

Plošné testování v dolech nařídila Krajská hygienická stanice kvůli tomu, že tam začalo přibývat lidí, u nichž testy prokázaly nákazu. Plošné testování začalo minulý týden v pátek, pokračovaly do úterý.

Karvinsko je nejpostiženější region

Karvinsko je zároveň nejpostiženějším regionem. Za posledních sedm dní tam na 100 tisíc obyvatel připadá více než 248 nakažených.

Karvinsko má nejvíc nemocných s covidem-19, nákaza je i v sousedních regionech

Koronavirus

Od začátku epidemie pak laboratoře v celém Moravskoslezském kraji odhalily 2874 případů koronaviru. Následuje Praha s 2508 případy a Středočeský kraj, kde dosud bylo 1212 nakažených.

Reklama

Výběr článků

Načítám