Hlavní obsah

Vláda dnes nic neschválí, řekla Schillerová

Novinky, jas, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) vláda na svém dnešním nočním zasedání o dalších opatřeních nerozhodne. Kabinet si je podle ní pouze „předpřipraví” a bude čekat, jak se v pátek Sněmovna postaví k návrhu na prodloužení nouzového stavu. Schillerová to ve čtvrtek uvedla po jednání s prezidentem Milošem Zemanem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová

Článek

Po středečním nočním jednání, z něhož vzešel zákaz vstupu pro české občany do některých zemí, který právníci zpochybňují, bude vláda v jednání pokračovat ve čtvrtek v noci.

„Včera vláda jednala do půlnoci, dnes předpokládám, že bude stejně jednat do půlnoci,“ uvedla ministryně.

„Připravují se řádně odůvodněná opatření,” tvrdí Schillerová s tím, že by mělo dojít k omezení pohybu. V této souvislosti se hovoří o omezení pohybu mezi kraji.

„My o nich (o opatřeních; pozn. red.) nemůžeme hlasovat, dokud neznáme právní rámec,” uvedla ministryně s tím, že vláda rozhodne teprve poté, co Sněmovna bude v pátek hlasovat o návrhu na prodloužení nouzového stavu.

Češi budou mít zakázáno kvůli mutacím cestovat do Brazílie, JAR či na Zanzibar

Domácí

Podle ministryně může vláda ale zasednout v pátek po jednání Sněmovny, případně i během víkendu.

Přesto by ale dílčí informace mohly být známé ještě ve čtvrtek po jednání kabinetu. Odbor komunikace Úřadu vlády zatím tiskovou konferenci nevyloučil. Pokud by se konala, zřejmě by byla až pozdě v noci. Schillerová totiž naznačila, že jednání bude probíhat do půlnoci.

Ministryně se s prezidentem také shodla, že lockdown, který by dopadl na průmysl, by byl „cestou, ze které není návratu”. Dopady by tak podle nich měl nést dominantně sektor služeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám