Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

PRaha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí jedná o dalším rozvolnění koronavirových opatření. Ve hře je například návrat studentů středních škol či otevření ubytovacích služeb, a to od pondělí 24. května. Brífink je naplánovaný na 16:00, Novinky ho nabídnou živě.

Živě: TK po jednání vlády 17.5.2021Video: Novinky

 
Článek

K prezenční výuce by se mohli vrátit všichni žáci středních škol, skončit by také mohla ve zbylých krajích rotační výuka na 2. stupni základních škol. Ta již nyní není ve Středočeském, Plzeňském, Královéhradeckém, Karlovarském, Pardubickém, Libereckém kraji a v Praze.

Za týden skončí rotační výuka pro první stupeň, někde i pro druhý

Domácí

Již minulý týden pak vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) uvedl, že by také mohly od 24. května otevřít všechny ubytovací služby. Nemusely by mít dokonce ani omezenou kapacitu, povinný by ale byl test.

Za týden by se také mohl dočkat rozvolnění sport. Venku by mohlo sportovat až 50 lidí, uvnitř 30. To by se mohlo o další týden později ještě zmírnit.

Rozvolnění se pak v Česku řídi podle počtu nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní. Aktuálně je to 71.

Havlíček: Hotely a penziony by mohly otevřít od 24. května. Bez omezení

Ekonomika

Pro další velké rozvolnění by incidence měla klesnout k 50. V takovém případě by s omezením mohly otevřít například bazény či sauny.

Reklama

Výběr článků

Načítám