Hlavní obsah

Za týden skončí rotační výuka pro první stupeň, někde i pro druhý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pondělí 17. května skončí rotační výuka ve všech krajích pro žáky prvních stupňů základních škol, rozhodla na pondělním jednání vláda. V Praze, Královéhradeckém, Karlovarském, Plzeňském, Libereckém, Středočeském a Pardubickém kraji skončí k tomuto datu také rotační výuka i pro 2. stupeň základních škol.

Foto: ČTK

Plaga: Druhý stupeň základních škol se vrátí do tříd ve všech krajích.

Článek

„S účinností od 17. května se 1. stupně základních škol po celé České republice vrací bez rotací. V šesti krajích a v Praze bude nyní chodit  bezrotačně také druhý stupeň,“ sdělil po jednání vlády ministr školství Robert Plaga (za ANO).

Od 24. května by se pak měli bez rotační výuky učit žáci 2. stupňů již ve všech krajích. Ve stejný den by se také k teoretické výuce měli vrátit studenti středních škol.

„Od 31. května bychom také rádi zahájili školy v přírodě. Od tohoto data by se měly rozběhnout,“ naznačil také ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

PŘEHLEDNĚ: Co se od pondělí mění

Domácí

Nyní chodí do tříd žáci 1. a 2. stupně základních škol, učí se ale v týdenních cyklech. Povinné jsou při vyučování roušky, děti se také pravidelně testují.

Spolu s koncem rotační výuky by pak mělo dojít také k otevření zahrádek restaurací. „Podmínkou je, aby zákazník byl očkován nebo testován na bázi PCR/POC testů, příp. samotestů nebo prodělal covid-19,“ uvedl  po jednání vlády ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček.

Testy se musejí lidé už nyní prokazovat například ve službách, jako jsou kadeřnictví, kosmetika, manikúra či masáž. Od 17. května se také znovu mohou konat kulturní akce, ovšem jen ve venkovních prostorách, a to až pro 700 lidí.

Změnit by se rozvolnění plánované na 17. května již nemělo, vláda tak ve čtvrtek znovu zasedat neplánuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám