Hlavní obsah

Havlíček: Hotely a penziony by mohly otevřít od 24. května. Bez omezení

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotely a penziony by mohly otevřít od 24. května. V pondělí to řekl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Vládě za týden předloží návrh, aby mohly provoz obnovit bez omezení kapacity, dodal.

Foto: Novinky

Hotelová recepce. Ilustrační foto.

Článek

Havlíček zároveň bude prosazovat, aby hotely mohly otevřít v plném rozsahu a neměly například omezení na určité procento z kapacity, jako tomu aktuálně je například u zoologických zahrad.

Koronavirová pandemie do Česka dorazila loni v březnu. Vláda tehdy přikročila k plošnému zavření služeb včetně hotelů, penzionů a dalších ubytovacích zařízení. Ty následně mohly otevřít v rámci rozvolnění 25. května 2020.

Zahrádky a hotely od 17. května? Je šance, řekl Havlíček

Domácí

Poté musely hotely a další ubytovací zařízení zavřít mezi 22. říjnem do 2. prosince.  K dalšímu uzavření vláda přikročila o dva týdny později od 18. prosince. Od té doby jsou zařízení zavřená.

V průběhu uzávěry existovaly výjimky pro jiné než rekreační účely. Například šlo o ubytování nezbytné k výkonu zaměstnání, povolání, podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti. To musel písemně potvrdit zaměstnavatel nebo objednatel služeb.

Ubytování je možné také za účelem poskytnutí zdravotní služby. Tato výjimka platí i pro nutný doprovod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám