Hlavní obsah

Skandál na Gottově pohřbu: ministr Kremlík předběhl frontu, Babiš se zlobí

Novinky, ren
Aktualizováno

Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) předběhl frontu na Gottově pohřbu. Na Slovanský ostrov dorazil služebním vozem, uvedl server iDnes. Premiér Andrej Babiš (ANO) to označil za nepřijatelné. Smuteční hosté přitom na poslední rozloučení se zpěvákem čekají dlouhé hodiny, mnozí přišli už včera večer. Ministr má přitom jako člen vlády pozvánku na sobotní zádušní mši.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ministr dopravy Vladimír Kremlík dorazil do paláce Žofín na rozloučení s Karlem Gottem. Předběhnutím fronty naštval svého šéfa, premiéra Babiše.

Článek

Na tom, že předběhl frontu čekajících, nevidí ministr nic špatného. „Je to o tom, že chci vyjádřit úctu. Jak říkám, já chci být i tady dneska. A zítra přijdu taky,“ uvedl na místě ministr Kremlík serveru Expres.cz.

Později se ale na Twitteru za svůj postup omluvil. „Předběhnout čekající lidi kvůli nabitému programu bylo nevhodné a omlouvám se za to,” napsal Kremlík.

Kdy a kde bude pohřeb Karla Gotta? Podívejte se na celý program k rozloučení

Karel Gott

Na poslední rozloučení se zpěvákem na sobotu do katedrály svatého Víta jsou přitom všichni ministři pozvaní. Kremlík plánuje dorazit i tam.

„Když jsem byl malé dítě, tak jsem ho hrozně poslouchal a mám hrozně rád jeho písničky pořád. Chtěl jsem mu takto alespoň vyjádřit úctu,“ řekl ministr.

Premiér Andrej Babiš jeho chování označil za nepřijatelné. „Nechápu, co tam vlastně hledal. Má být v práci. Pokud chce uctít památku Karla Gotta, tak měl možnost tam jít v devět večer. A je pozván do katedrály sv. Víta. Je to nepřijatelné, vyčinil jsem mu, co tam předvedl,” reagoval v pátek odpoledne premiér.

S Karlem Gottem se na Žofín přišlo rozloučit 49 tisíc lidí

Karel Gott

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám