Hlavní obsah

Vyrostli jsme na něm, provázel nás celým životem, vzpomínají lidé na Karla Gotta

Novinky, ren, leb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bratislava, Kroměříž, Tábor, Poděbrady, Trenčín, Opava, Benešov, Krušné Hory. Na páteční poslední rozloučení s Karlem Gottem se sjíždějí lidé ze všech koutů Česka i Slovenska. Někteří jsou na cestě už od čtvrtka. Jedna z nejstarších návštěvnic si pro zesnulého zpěváka připravila i báseň. Jiní líčí, jak pro ně zpěvák znamenal jistotu, provázel je celým životem a mají s ním doma i povlečení.

Rozloučení s Karlem Gottem. Lidé se sjíždějí ze všech koutů Česka i SlovenskaVideo: Novinky

 
Článek

„Stojíme ve frontě od šesti. Přivezli jsme kytičku a vzpomínku v srdci. Vyrostli jsme na něm, byl to charakter. Můj bratr má i ložní povlečení s Karlem Gottem a má několik knih,“ popisuje své vzpomínky žena z Tábora, která si musela kvůli cestě do Prahy vzít dovolenou.

Od ranních hodin na poslední rozloučení čekala i jedna z nejstarších návštěvnic.

„Přijeli jsme až z Bratislavy a vyrazili jsme už ve čtvrtek ráno a v neděli jedeme zpět,“ popsala redaktorce Novinek svou cestu do Prahy roztřeseným hlasem a svěřila se, že si pro Mistra připravila básničku. Během života se s ním i osobně setkala.

Rozloučení s Karlem Gottem - Jedna z nejstarších návštěvnicVideo: Novinky

„Tehdy byl velmi mladý. Šli jsme na koncert a on tam stál u dveří, které nešly otevřít, a řekl nám, ať ještě zabereme. Velmi se mi líbí jeho písničky. Krásná je i ta poslední, kterou nazpíval s dcerou,“ popsala žena z Bratislavy.

S Karlem Gottem se na Žofín přišlo rozloučit 49 tisíc lidí

Karel Gott

Znamenal pro mě jistotu

Další smuteční hosté dorazili například z Opavy, Krušných hor, Kroměříže nebo Poděbrad.

„Přišel jsem to jen zkusit, protože po včerejších informacích jsem tomu ani nevěřil,“ popisuje muž z Poděbrad.

„Karel Gott pro mě znamenal jistotu. Provázel mě celým životem,“ dodal.

Letecké záběry: Fronta truchlících v Praze

Karel Gott

U kamery Novinek se zastavila i důchodkyně, která dorazila až z Trenčína.

„Jsme tu od včera a přespali jsme u kamarádky. Ve frontě stojíme od šesti od rána. Včera jsem se byla rozloučit na Bertramce a tam jsem zapálila svíčku a položila kytku. Nikdy nezapomeneme. Byl to génius, na kterého se nedá zapomenout,“ vzpomínala se slzami v očích další z Gottových fanynek.

Jeho srdce bylo zlaté

Všichni příchozí se také mohou podepsat do kondolenční knihy.

„Napsala jsem mu, že navždy zůstane v našich srdcích a že paní Ivance přeji vše dobré do dalších dnů,“ řekla Novinkám žena, která přijela z Krušných hor.

„Přijeli jsem z Benešovska. Ve frontě jsme čekali asi dvě a půl hodiny. Čekali jsme, že to bude delší. Znamenal pro nás strašně moc, protože jeho srdce bylo zlaté,“ popsala vzpomínky na Gotta mladá fanynka.

Kdy a kde bude pohřeb Karla Gotta? Podívejte se na celý program k rozloučení

Karel Gott

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám