Hlavní obsah

Očkujte se, dostanete 500 korun na vitamíny, láká nevakcinované seniory VZP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) nabídne svým pojištěncům nad 65 let, kteří dosud nejsou očkováni proti covidu-19, poukaz v hodnotě 500 Kč na nákup vitamínů a potravinových doplňků v lékárnách. Podmínkou je, aby se nechali do konce února očkovat. Ve středu to oznámila mluvčí VZP Viktorie Plívová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Všeobecná zdravotní pojišťovna. Ilustrační foto.

Článek

Klienty bude VZP oslovovat dopisy a e-maily. Rozesílat je začne koncem týdne.

Příspěvek vyplácený z fondu prevence bude možné využít do 30. dubna příštího roku. Určen je všem, kteří dosud nebyli očkováni a ukončí vakcinaci nejpozději do 28. února.

„Epidemie se nevyvíjí dobře. Nemocnice se začínají plnit, na řadě míst se začíná omezovat plánovaná péče. Jsem přesvědčen, že je naší povinností učinit maximum, abychom ochránili nejzranitelnější skupinu našich klientů, tedy lidí starších 65 let, kteří dosud nebyli očkováni,“ řekl k rozhodnutí správní rady ředitel VZP Zdeněk Kabátek.

Senioři v rámci epidemie koronaviru patří mezi nejrizikovější skupinu. Očkování může zabránit vážnému průběhu nemoci, který může být u starších lidí v řadě případů fatální.

Ačkoliv senioři patří mezi nejvíce proočkované skupiny, i tak je stále několik set tisíc z nich bez vakcinace.

Reklama

Výběr článků

Načítám