Hlavní obsah

Na ARO přijímáme už jen pacienty s covidem, píše ředitel uherskohradišťské nemocnice

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nemocnice v Uherském Hradišti, které patří mezi regiony s vysokým počtem aktuálních případů nákazy koronavirem, už nemůže na anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO) přijímat běžné pacienty, ale věnuje se výlučně pacientům s koronavirem. O tristní situaci na oddělení informoval v pondělí na Facebooku ředitel nemocnice Petr Sládek.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Infekční oddělení nemocnice v Uherském Hradišti

Článek

Nemocnice podle Sládka „jako jediná přijímá pozitivní covid pacienty z celého kraje a je ve stavu, že si už nemůže dovolit přijímat standardní pacienty na ARO oddělení, ale jen ty s koronavirem,” popsal situaci nemocnice.

Varoval rovněž, že pokud by se nakazila velká část personálu nemocnice, muselo by dojít k omezení jejího provozu. Apeloval proto na veřejnost, aby se lidé chovali zodpovědně.

„Vyvarujte se akcí, na kterých je velké množství lidí a nezesměšňujte situaci slovy o šikaně a 'chřipečce'. Nepodceňujte ji, je skutečně vážná,” dodal ředitel, který kandiduje v senátních volbách jako nezávislý kandidát za ODS s podporou dalších stran.

Anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice má kapacitu osm lůžek, přičemž obsazeno jich je momentálně pět. Čtyři pacienti jsou podle vyjádření ředitele Sládka ve velmi vážném stavu na umělé plicní ventilaci.

„Pacienti, kteří jsou přiváženi zdravotnickou záchrannou službou a potřebují resuscitační péči, jsou primárně směřováni do ostatních nemocnic v kraji. Pacienty, jejichž zdravotní stav se zhoršil během pobytu v uherskohradišťské nemocnici, přijímáme na chirurgickou a interní JIP, kde jim poskytujeme plnou resuscitační terapii,” dodal k nynějšímu stavu.

Číslo R roste. Hrozí plošné exponenciální šíření nákazy

Koronavirus

V okrese Uherské Hradiště momentálně připadá na 100 000 obyvatel 184 aktivních případů. V regionu platí podobně jako v Praze a ve středních Čechách mimořádná opatření hygieniků, restaurace a bary proto musí zůstat zavřené mezi půlnocí a 6:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám