Hlavní obsah

El-Talabani v kauze Stoka je usvědčený lhář, hájil se Faltýnek. To i prezident, opáčil moderátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obviněný podnikatel Saman El-Talabani, který spolupracuje s policií při vyšetřování brněnské kauzy Stoka, jež se týká hnutí ANO, je podle předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka „pravomocně odsouzený lhář”. Faltýnek tak v neděli v České televizi v rámci své obhajoby reagoval na záznam policejního odposlechu, na němž o něm podnikatel mluví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek

Článek

Vysvětlení ale nepřijal moderátor pořadu Václav Moravec, který opáčil, že soudem usvědčený lhář je i prezident Miloš Zeman.

„Víte, kdo to je ten El-Talabani? To je pravomocně trestně odsouzený lhář za křivou výpověď. Pravomocně odsouzený zločinec, a tento člověk vykládá tyto nesmysly. Je potřeba, aby to zaznělo,” reagoval v neděli v Otázkách Václava Moravce v České televizi na obsah policejního odposlechu předseda poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.

Měl jsem si koupit obraz od nějakýho patlala. Soud v kauze Stoka přehrával odposlechy

Krimi

Na policejním odposlechu, který minulý týden zazněl u soudu v rámci líčení brněnské korupční kauzy Stoka, se baví obviněný podnikatel Saman El-Talabani, který s policií spolupracuje, s hlavní postavou kauzy, tehdejším místostarostou městské části Brno-Střed Jiřím Švachulou (dříve ANO) o Jaroslavu Faltýnkovi a jeho synovi Jiřím a provizích z veřejných zakázek pro poslední dva jmenované.

Faltýnkovu obhajobu a popření obsahu odposlechu s odkazem na trestní minulost El- Talabaniho však moderátor pořadu Václav Moravec nepřijal.

Moravec: Lhář je i prezident

„Soudem odsouzený lhář je i prezident republiky, který se měl na základě soudů omlouvat, tu Ivanu Brezinovi (novinář) a podobně,” opáčil Moravec Faltýnkovi.

Faltýnek v rámci diskuse podobným způsobem argumentoval i v kauze svých zápisků v diářích, které před časem zveřejnil server Seznam Zprávy, a o které se nyní zajímá policie.

Faltýnkův diář zajímá i některé státní zástupce

Domácí

Na autora článků Janka Kroupu podal trestní oznámení. „Pan Kroupa lže a vymýšlí si. Když si ofotíte můj diář, tak z toho uděláte milion příběhů. Někdo mi několik let fotil osobní poznámky, pak se to prodá panu Kroupovi a on z toho vytváří tyto příběhy. Páchá trestný čin,” uvedl Faltýnek s tím, že souhlasí, aby to policie vyšetřila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám