Hlavní obsah

Babiš opět přišel za komunisty kvůli rozpočtu. A znovu narazil

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani při čtvrtečním jednání se premiérovi s komunisty Andreji Babišovi (ANO) nepodařilo přesvědčit stranu k podpoře státního rozpočtu na příští rok. Babiš KSČM i další partaje přesvědčoval už ve středu ve Sněmovně, ale podporu nenašel. Sněmovna se k projednávání bodu opět vrátí v pátek ráno. Při neschválení hrozí rozpočtové provizorium.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

Babiš komunisty o potřebě schválení zákona přesvědčoval ve čtvrtek spolu s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO), ani jednání poslanecké frakce spolu s členy výkonného výboru ÚV KSČM ale u komunistů změnu nepřineslo.

Babiš narazil ve Sněmovně do zdi. Jednání o rozpočtu bylo přerušeno

Domácí

Stanovisko KSČM tak zatím zůstává stejné: Pokud neprojde návrh na seškrtání armádní kapitoly o deset miliard, které by měly jít namísto nákupu vojenské techniky na pomoc v boji proti covidu, s hlasy jejich poslanců nelze počítat.

Na názoru komunistů nic nezměnilo ani varování šéfky státní kasy před možným rozpočtovým provizoriem. Jediným výsledkem čtvrtečního dohadování tak je, že jednání o rozpočtu budou dál pokračovat.

Babišův perný den v Sněmovně: Po KSČM mu začala zlobit i ČSSD

Domácí

Premiér se dostal do pasti, protože v případě podpory komunistického návrhu nechtějí návrh rozpočtu kromě opozice podpořit ani koaliční soc. dem.

Pokud Sněmovna návrh, který počítá se schodkem 320 miliard, do konce roku neschválí, nastane provizorium. Pak by se hospodaření státu řídilo podle posledního schváleného rozpočtu a jednotlivé kapitoly by dostávaly v každém měsíci peníze na výdaje do výše jedné dvanáctiny celkové roční částky v předcházejícím roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám