Hlavní obsah

Klubu ANO Faltýnkovo vysvětlení stačí

Právo, tin, kab

Většina poslanců ANO, které Právo oslovilo, čeká na rozpravu ve Sněmovně, aby se ke kauze svého předsedy Jaroslava Faltýnka mohli postavit. Poslanci jsou však s jeho dosavadním vysvětlením spokojeni.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš mezi poslanci ANO ve Sněmovně

Článek

„Já si poslechl celou genezi, chronologii. Jak jsem to slyšel, tak je to časování jinak, než jak jsem si přečetl v novinách,“ řekl Právu Patrik Nacher.

Stejně tak Faltýnkova slova uspokojila i Jana Volného. „Mně to vysvětlení stačilo. Já tu problematiku znám celou dobu. Pan kolega Faltýnek v podstatě zachránil státu několik miliard korun, takže konal správně. Podle mého názoru to byla dobrá práce,“ sdělil Právu.

Jiří Mašek Právu řekl, že Faltýnkovo vysvětlení považuje za logické a přijatelné. „Pokud skutečně došlo k úspoře a mýto se podařilo vysoutěžit, tak to byl dobrý výsledek, vzhledem k tomu, že hrozilo, že se mýtné nebude nějaký čas vybírat. Jiná otázka je ale ta forma, a to já nedokážu posoudit. Dal bych prostor orgánům činným v trestním řízení,“ dodal Mašek.

„Vysvětlení bylo dostačující, ale ráda si vyslechnu obě strany, a ta druhá mi zatím chybí,“ řekla Právu Jana Pastuchová. Na úterním zasedání klubu totiž chyběl ministr Dan Ťok, a poslanci tak čekají, aby si mohli vyslechnout i jeho verzi.

Podobně mluví i další poslanci. „Zatím čerpám informace, nevím, jak se ke kauze postavit. Vzhledem k tomu, že na klubu nebyl pan Ťok, tak uvidíme, co zazní na plénu Sněmovny,“ řekl Právu Aleš Juchelka.

Reklama

Výběr článků

Načítám