Hlavní obsah

Jiří Mašek

Foto: Hnutí ANO
Článek

Jiří Mašek je záchranář a bývalý ředitel Záchranné služby Královéhradeckého kraje. Od října 2017 je poslancem za hnutí ANO.

Mašek se narodil 16. července 1958. Absolvoval na Gymnáziu J. K. Tyla v Hradci Králové. Následně vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové, kde získal titul MUDr.

Působí jako záchranář, lékař urgentní medicíny a internista. Pracoval také u Letecké záchranné služby Hradec Králové. Od května 2011 byl ředitelem Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Na konci roku 2017 však funkci kvůli poslaneckému mandátu opustil. Podobnou funkci zastával mezi lety 2003 a 2004, kdy vedl Oblastní středisko Náchod.

Od roku 2016 je členem hnutí ANO. Předtím byl čtyři roky členem strany SNK ED (Evropští demokraté).

V roce 2012 kandidoval za SNK ED do zastupitelstva Královéhradeckého kraje, ale neuspěl. Povedlo se mu to až ve volbách v roce 2016, kdy kandidoval za ANO. Svého mandátu se však těsně po volbách vzdal, protože mu zákon neumožnil být zastupitelem a zároveň ředitelem Záchranné služby Královéhradeckého kraje.

Ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017 byl zvolen poslancem za hnutí ANO v Královéhradeckém kraji.

V roce 2018 byl za ANO zvolen zastupitelem města Hradec Králové. Téhož roku se stal předsedou sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Články k tématu