Hlavní obsah

Jak zachránit manželství, když na vás muži přestane záležet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná jste se také po nějaké době dostala ve vztahu do fáze, kdy se sama sebe ptáte, zda vašemu muži na vás stále záleží, či jste spolu prostě už jen ze zvyku a váš vztah jako takový nemá smysl. Pak vězte, že nejste sama, jelikož do této fáze se může dostat úplně každý. Pokud vám na druhém ale stále záleží, pak neklesejte na mysli a pokuste se vztah opět nastartovat.

Foto: Profimedia.cz

Obnovit lásku i vášeň mezi manželi lze i po letech.

Článek

Podle odborníků lze obnovit lásku i vášeň mezi manželi i po letech. Není to sice nic jednoduchého, ale úsilí za to všechno určitě stojí. Stále totiž existuje solidní šance, že se vám podaří probudit nejen vzájemné porozumění, a prohloubit tak spojení s manželem, ale také intenzivní vášeň.

Pomoci vám v tom mohou podle párové terapeutky Margot Brownové následující rady.

1. Začněte znovu říkat „Miluji tě“

Může to znít jako ohraná písnička, ale začít opětovně říkat svému partnerovi, že ho milujete, je jedna z nejsnazších věcí, kterými druhému můžete připomenout, jak moc vám na něm záleží a jak i pro vás je ve vztahu důležitá jeho péče o vás.

2. Nezapomínejte na chválu a upřímné komplimenty

Přestaňte na vše, co druhý dělá, pohlížet jako na samozřejmost. Všímejte si věcí, které dělá správně, a pochvalte ho za to. Dáte mu tak najevo svůj zájem a pocit, že mu rozumíte. Pravděpodobně vám to pak sám bude chtít oplatit.

Neviditelná hrozba, která dokáže zničit nejeden vztah

Vztahy a sex

3. Důležité doteky a objetí

Snažte se překonat fyzickou propast mezi vámi letmými doteky a nebojte se druhého i obejmout. Fyzický dotek je pro intimitu i obnovení vášně nezbytný.

4. Romantická gesta

Každý den učiňte nějaká drobná romantická gesta, kterými mu dáte najevo, jak moc přemýšlíte nad tím, co ho dělá šťastným a milovaným.

5. Pozitivita je nakažlivá

Přestaňte si stále stěžovat na vše špatné a nepříjemné ve vašem životě i vztahu a začněte se víc zaměřovat na pozitivní věci kolem vás. Pozitivní pohled na věc je nakažlivý.

6. Více se usmívejte

Pokud toužíte po pozornosti svého muže, pak vězte, že je mnohem těžší odolat pozitivní ženě s úsměvem ve tváři než té, která na vše pohlíží s despektem. Úsměv je tím nejlepším lékem na všechny problémy a strasti, protože dává naději, že vše společně zvládnete.

7. Zajímejte se o něj

Snažte se být svému partnerovi opět nejlepším přítelem. Poslouchejte se zájmem vše, o čem vám touží říct, a podpořte ho v jeho rozhodnutích. Jedním z nejlepších způsobů, jak svému partnerovi můžete ukázat svůj zájem o něj, je zúčastnit se některého z jeho koníčků a podpořit ho v něm.

Nebojte se zeptat ani na jeho přátele a pozvat ho třeba na koncert kapely, kterou má rád. A pokud sama tuto hudbu nemusíte, pak mu koncert dopřejte s jeho kamarády.

8. Pečujte o sebe

Spousta žen ve vztahu chybuje tím, že po čase přestane pečovat o svou osobu a je jedno, zda z nedostatku času kvůli zaměstnání, či péči o děti. Čím lépe se budete cítit ve svém těle, věřit si, tím vás i vaše okolí začne více vnímat. Nikdy tedy nezapomínejte sama na sebe, dopřejte si dostatek odpočinku a péče nejen o svůj vzhled, ale i duševní stránku.

Na co si nespokojení manželé stěžují nejčastěji

Vztahy a sex

Čtyři typy mužů, kteří z vás nikdy neudělají prioritu

Vztahy a sex

Může se vám hodit na Firmy.cz: Manželské poradny

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám