Hlavní obsah

Čtyři typy mužů, kteří z vás nikdy neudělají prioritu

Každá zamilovaná žena touží být pro svého muže tím nejdůležitějším člověkem na světě. Mnoho vztahových koučů jim radí, aby zapracovaly na svém ženství a začaly tak být pro své partnery ženami s „vysokou hodnotou“. Podle koučky zaměřené na sex a manželství Kendal Williamsové ale nelze spoléhat jen na to, že díky vaší proměně se změní i samotní muži, zvlášť pokud nejsou sami emocionálně zralí a vyrovnaní.

Foto: Profimedia.cz

Emocionální zralost a vyrovnanost jsou pro vztahy stěžejní.

Článek

Emocionální zralost a vyrovnanost je pro vztahy jako takové stěžejní. Bohužel na začátku každého vztahu, a tedy v období zamilovanosti, otupuje schopnost rozeznat, zda je druhý emocionálně zralý, vzájemná přitažlivost.

Chemie nás doslova oslepuje a dává mylný pocit, že láska vyřeší všechny ostatní výzvy. Realita je ale samozřejmě jiná. Bez emocionální zralosti a vyrovnanosti těžko vyřešíte jakýkoliv větší problém.

Pokud chcete se svým partnerem budovat dlouhodobý vztah, je důležité, abyste pro něj hned od začátku byla prioritou. Podívejte se s námi na typy mužů, kteří toho nikdy nebudou schopni.

1. Muži, kterým chybí nadšení i vášeň v jiných oblastech života

Spousta mužů chodí každý den do práce, která je nebaví a nenaplňuje. Postrádají nadšení ze své práce, ale i z toho, co sami světu nabízejí. Svou práci pak mnohdy doslova nenávidí.

Jak poznáte, že jste našli svou spřízněnou duši

Vztahy a sex

Problém lidí bez zapálení pro věc a cíle je, že často po psychické stránce velmi trpí. Za své pocity pak viní ostatní místo toho, aby začali přemýšlet sami nad sebou a udělali něco pro to, aby se jejich stav brzy změnil.

V podstatě se jedná o destruktivní chování, jelikož nejsou schopni zapracovat na samotné podstatě věci, a tedy ani vytvořit zdravý základ pro vztah jako takový.

Nemusí jít přitom jen o práci. Podobné situace mohou zažívat i ve svém volném čase.

Pokud člověk postrádá vášeň a cílevědomost, může být nestálý a je pro něj často nemyslitelné, aby z jedné ženy učinil svou prioritu. Ve skutečnosti se ztrácí sám v sobě a rozhodně tak není připravený na autentickou lásku, vztah či partnerství.

2. Muži mající ve svém životě chaos

Vztah s mužem, který žije dlouhodobě v jednom velkém chaosu, bude těžko stát na pevných základech. A vstupovat do takového vztahu ve víře, že se díky vám takový muž změní, že vaše láska všechny vzniklé problémy vyřeší, je čiré zoufalství.

Ženy by si měly uvědomit, že v takovém vztahu samy sebe vyčerpají, protože je jednoduše čeká jen boj s větrnými mlýny.

Jak rozhodně nezačínat vztah

Vztahy a sex

Samozřejmě každý se v nějaké konkrétní etapě svého života může ocitnout v chaosu, což ještě neznačí, že jej bude provázet i v budoucnu. Vždy tedy bude i záležet na tom, do jaké míry bude takový muž ochoten srovnat si svůj život a začít stavět na pevných základech.

3. Muži, kteří žili dlouhý čas sami

Jedná se zejména o muže vyššího věku, kteří žili mnoho let sami a nebyli tak dlouhý čas nikým omezováni. Pro takové je pak těžké dát vztahu takovou prioritu, jakou by si zasloužil.

Nastavte si ve vztahu zdravé hranice

Vztahy a sex

4. Muži, kteří chtějí vztah, ale nechovají se tak

Na jednu stranu chtějí žít v monogamním vztahu, na druhou se nechtějí vzdát své svobody. Často tedy slíbí, co ve skutečnosti nedokážou splnit.

Bohužel to ve většině případů odhalíte až v okamžiku, kdy se něco stane a vy se budete potřebovat o někoho opřít, a zjistíte, že reálně nikdo takový není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám