Hlavní obsah

Módní styl nové první dámy Evy Pavlové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nově zvoleným prezidentským párem si většina z nás spojí flanelovou košili, která se stala symbolem prezidentské kampaně. První dáma Eva Pavlová ale ukazuje, že stejně jako volnočasová móda jí není cizí ani elegance. Navíc si oblíbila české designéry.

Foto: Profimedia.cz

Eva Pavlová po ohlášení výsledků prezidentských voleb

Článek

S výběrem šatníku si manželský pár nechal radit od módní návrhářky Štěpánky Pivcové, která dříve pracovala pro velké módní značky jako Pietro Filipi, Ragwear nebo Horsefeathers a nyní tvoří pod vlastní značkou The May Studio zejména luxusní kabáty z kašmíru.

„Postupně jsme se poznávaly a mluvily o tom, co paní Eva ráda nosí, v čem se cítí pohodlně. Vnímala jsem, že jí sedí uvolněný sportovní styl a nejraději má úzké džíny, košili nebo sako. Ale jak se začal blížit vrchol kampaně, bylo třeba pozměnit šatník a víc se soustředit na formální oblečení, ale přitom zůstat v autentické poloze,“ říká Štěpánka Pivcová pro Novinky.

Nejvýznamnějším nejen módním momentem se pro Evu Pavlovou stalo zvolení jejího muže Petra Pavla prezidentem České republiky. Do volebního štábu dorazila v modelu právě od Štěpánky Pivcové, která pro ni vytvořila pastelově růžové midi šaty s dlouhým rukávem. Součástí modelu byl i růžový kašmírový kabát s výraznými klopami.

Monochromatický look je sázkou na jistotu a je často vídán i na dalších politicky významných ženách, mezi které patří například britská princezna Kate či Letizia Španělská.

Monochromatický look vnese do vašeho šatníku eleganci

Styl

Jednoduché šaty Eva Pavlová ozvláštnila doplňky od předních českých designérů. Metalické růžové psaníčko má na svědomí Markéta Folberová, přední česká návrhářka minimalistických kožených kabelek.

Unikátní brož zdobící šaty vytvořil designér Hanuš Lamr. Inspirací se mu stal na jaře kvetoucí růžový kaštan ve Valdštejnské zahradě. „Chtěl jsem zachytit jemnou krásu krátkého období, kdy se můžeme tímto úchvatným květem těšit a vychutnávat si jeho křehkost a něhu,“ říká designér.

Brož je odlita z téměř ryzího stříbra a je osazena růžovými skleněnými střepy, na které použil designér materiál z našich sklářských hutí.

K milovnicím broží patřily známé dámy z kultury, byznysu i politiky jako Elizabeth Taylorová nebo princezna Diana. K přebornicím na poli komunikace prostřednictvím brože patřila i královna Alžběta II., americká politička a diplomatka Madeleine Albrightová jich prý vlastnila více než 280.

V hlavní roli růžová

Růžová barva provázela Evu Pavlovou po celou dobu vrcholící prezidentské kampaně. Šaty v této barvě první dáma zvolila, když svého muže doprovázela na debatu v České televizi. Růžový top doplněný o bílé elegantní kalhoty zvolila také při příležitosti oficiálního ohlášení kandidatury na prezidenta.

Symbolika této barvy hovoří o tom, že růžová v nejrůznějších odstínech představuje lásku, náklonnost, oddanost, kultivovanost, volnost nebo energii.

„Růžová jí velmi sluší stejně jako světle modrá, ale tu jsme často nevybraly kvůli tomu, že by splynula s pozadím televizních studií, kam chodila na rozhovory. Dokonce i na oznámení výsledků druhého kola byla ve hře modro-fialová, ale to by před obrazovkou s modrým podkresem nebyla vidět,“ říká Pivcová.

Foto: Profimedia.cz

Eva Pavlová v růžových šatech.

Růžová barva minulý rok zaznamenala velký návrat na přehlídkových molech. Značka Valentino dokonce představila kolekci, která se nesla celá v duchu fuchsiové.

Značka Valentino přichází s novým odstínem růžové

Styl

Barbie mánie aneb Růžová barva se vrací

Styl
Foto: Profimedia.cz

Eva Pavlová s manželem před Píseckou bránou.

Kromě růžové ale Eva Pavlová vynesla i jiné barvy. U příležitosti prezidentské debaty na televizi Nova si například oblékla lahvově zelené šaty s drobným vzorem od renomované módní návrhářky Kateřiny Geislerové.

„Při vybírání oblečení jsem kladla velký důraz na to, aby byli zastoupení čeští návrháři a designéři,“ říká Pivcová, která by ráda pomáhala s vizáží prezidentského manželského páru i v budoucnu.

Doplňky Evy Pavlové byly laděny do neutrálních barevných tónů. Opět sáhla po malé kabelce z dílny Markéty Folberové a vysokých hnědých kozačkách, které šaty vhodně doplňovaly.

Nadčasové kabelky nejen do kanceláře

Styl

Čeští návrháři, kteří se nebojí jít proti proudu

Styl
Foto: Profimedia.cz

Eva Pavlová s manželem před televizním rozhovorem.

Anketa

Líbí se vám styl nové první dámy?
Ano, vždy je vkusně oblečená.
88,7 %
Sluší jí to, ale její styl není můj šálek kávy.
4 %
Nelíbí se mi.
6,4 %
Nevím, móda mě nezajímá.
0,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17484 čtenářů.

A flanel? Součást předvolební kampaně. Nedá se tak zrovna čekat, že bychom v něm budoucí první dámu vídali.

Reklama

Související články

Adventní móda podle princezny Kate

Prosinec patří mezi nejvytíženější měsíce v roce. Své o tom ví i britská královská rodina, která musí každoročně navštívit nespočet recepcí a předvánočních...

Výběr článků

Načítám