Hlavní obsah

Oriflame zůstává v Rusku

Švédská kosmetická společnost Oriflame zůstává v Rusku. V prohlášení uvedla, že hodlá podporovat prodejce, jejichž jediným zdrojem z příjmů je právě obchod s kosmetikou. Oriflame má v Rusku výrobní závod s tisíci zaměstnanci a milionem prodejců. Informovaly o tom švédské noviny Västerbottens-Kuriren a server listu Dagens Industri.

Foto: Profimedia.cz

Kanceláře společnosti Oriflame v Moskvě

Článek

„Oriflame neopustí ruský trh, protože chce podporovat své zaměstnance i prodejce,” uvedla firma.

Podle deníku Dagens Industri má Oriflame v Rusku továrnu, která zaměstnává asi 1000 zaměstnanců a rovněž zhruba milion prodejců - tj. jednotlivců, kteří prodávají kosmetiku prostřednictvím katalogů.

Loni prodal Oriflame v Rusku produkty v hodnotě jedné miliardy eur (cca 25 miliard Kč), což je asi 16 procent všech tržeb společnosti.

Avon zvažuje přesun do Polska

Konkurenční společnost, americký Avon, zvažuje možné přemístění své výroby z Ruska do Polska, jak podle informací webu Cosmetics Business zmínil v pátečním prohlášení tento výrobce a prodejce kosmetiky a parfumerie.

Shell stopne nákupy ruské ropy a plynu

Ekonomika

„Naše ruská továrna zajišťuje dodávky do Ruska a také do východní Evropy. Zvažujeme přesun výroby do Polska, abychom zásobovali tyto trhy,“ konstatovala společnost Avon podle ruské agentury Interfax.

Zástupci společnosti podle agentury nicméně upozorňují, že přemístění výroby z ruské továrny by mohlo znamenat krátkodobé náklady navíc a nakonec vést i k dlouhodobému zvýšení nákladů na prodej.

O krocích další americké kosmetické společnosti Mary Kay zatím žádné zprávy nejsou.

Z Ruska a Běloruska se stahují další technologičtí giganti. Kvůli Ukrajině končí Epson i Eset

Internet a PC

V Rusku kvůli jeho invazi na Ukrajinu končí různí technologičtí giganti. Ve středu oznámily přerušení dodávek do Ruska – a také Běloruska – antivirová společnost Eset a firma Epson, která se zaměřuje na výrobu tiskových řešení.

Žádná zábava a hraní. S Ruskem končí kvůli válce Sony i Nintendo

Hry a herní systémy

Rusku daly vale též japonské společnosti Sony a Nintendo.

McDonald's v Rusku zavírá všechny restaurace

Evropa

Americká společnost McDonald's v reakci na ruskou invazi dočasně v zemi zavřela všech svých 850 restaurací. Také Coca-Cola pozastavuje svůj byznys v Rusku, napsala tento týden agentura Bloomberg. Už dříve dodávky zboží do Ruska stáhly například Apple nebo Samsung.

Z Ruska odchází i čínský TikTok. Kvůli novému zákonu

Internet a PC

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám