Hlavní obsah

Trump sdílí videa ztrapňující DeSantise. Jeho kampaň bude katastrofa, dívejte se, láká voliče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donald Trump, americký exprezident a favorit na nominaci Republikánské strany, sdílel na své platformě několik hitových videí, jimiž se snažil ztrapnit a zdiskreditovat svého stranického soupeře Rona DeSantise.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Prezident Donald Trump naslouchá floridskému guvernérovi Ronu DeSantisovi během setkání v Oválné pracovně Bílého domu, 28. dubna 2020 ve Washingtonu

Článek

Skutečnost, že floridský guvernér DeSantis oznámil, že zabojuje o nominaci za republikány, Trump označil za katastrofu a sdělil to svým 5,2 milionu příznivců na sociální síti Truth: „Celá jeho kampaň bude katastrofa. DÍVEJTE SE!“

Start 44letého floridského guvernéra provázela řada selhání včetně úvodního dvacetiminutového výpadku ke zděšení a rozmrzelosti zvědavců, kteří si naladili stream na stránce Elona Muska na Twitteru. Ten DeSantise k sobě přizval k hodinovému přátelskému hovoru.

Moderátor David Sacks to omlouval více než půl milionem účastníků Twitter Spaces. Majitel Twitteru Musk pokorně řekl: „Jo, to bylo šílené. Omlouvám se.“ A pak následovala téměř zoufalá otázka: „Guvernére DeSantisi, slyšíte nás?“.

Prezidentské volby v USA: Kdy budou, jaká jsou pravidla a kandidáti

Volby USA

SpaceX vybuchla

Narychlo spíchnuté video podle listu The Daily Telegraph zachycuje Trumpa, jak kráčí před početným davem v Mar-A-Lago, své floridské baště, přičemž záběry podkresluje píseň Lee Greenwooda „I'm proud to be an American“ (Jsem hrdý na to, že jsem Američan“).

Klip prokládají snímky obrazovky ze zahájení streamu Trumpova soka. Ozývá se z ní pouze zvukový záznam s textem „Připravujeme se na zahájení“ spolu se zvukem zpětné vazby a slovy moderátora Sackse: „Tak trochu tavíme servery“.

Další klip ukazuje raketu SpaceX označenou slovem Ron, která se po vzletu převrací a vybuchuje v plamenech.

Po zpackaném startu Trumpova vyzyvatele exprezident, který konkurentovi přezdívá „Ron DeSanktni“, mj. napsal: „Páni! Start DeSanktního TWITTERu je HROZBA! Celá jeho kampaň bude katastrofa. DÍVEJTE SE!“

DeSantis vstoupil do boje o Bílý dům. O nominaci se utká s Trumpem

Amerika

Dialog s Hitlerem

Na dalším videu DeSantis děkuje Trumpovi za to, že stál při něm, když ho podpořil ve volbách na floridského guvernéra. Hlas v pozadí říká: „Není zač, Rone, ale místo vděčnosti DeSantis útočí na muže, který mu zachránil kariéru“.

Dvouminutový klip ukazuje avatara DeSantise, jak se snaží vyhlásit kandidaturu za přispění George Sorose, magnáta hedgeových fondů a sponzora progresivismu, který zápolí s technikou.

A konečně – za nejpoťouchlejší klip americká média shodně označila scénku, na níž floridský guvernér v davu hovoří s ďáblem a Adolfem Hitlerem.

Rozhodnutí zahájit kampaň na Twitteru bylo neortodoxní volbou, která měla dát na srozuměnou, že se jedná o neokázalou a novátorskou akci, demonstrující obratnost DeSantise.

Floridský guvernér však po většinu svého úvodního vystoupení vypadal, jako by četl z připravených poznámek, všiml si list The Daily Telegraph. „Spíš jako zívající DeSantis,“ rýpl si na Twitteru konzervativní aktivista Jack Posobiec.

Florida schválila zákaz potratů po šestém týdnu těhotenství

Amerika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám