Hlavní obsah

V Petrohradu se udusilo pět nakažených, hořel přetížený ventilátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad
Aktualizováno

Pět lidí nakažených koronavirem, kteří leželi na jednotce intenzivní péče, zemřelo v úterý brzo ráno při požáru v petrohradské nemocnici svatého Jiří. Podle zdroje agentury Interfax se vznítil přetížený plicní ventilátor. Z nemocnice evakuovali 150 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru z přetížených ventilátorů uhořelo v ruské nemocnici pět pacientů s covidem-19Video: Reuters

 
Článek

Ministerstvo pro mimořádné situace sdělilo, že požár propukl ráno v budově městské nemocnice Svatého Jiří na severním předměstí Petrohradu.

„Požár vznikl v šestém podlaží nemocnice, kde se léčí nemocní s koronavirem,” uvedl nejmenovaný zdroj agentury Interfax s tím, že u všech pěti obětí byla dříve potvrzena nákaza SARS-CoV-2 a všichni byli v těžkém stavu napojeni na plicní ventilaci.

„Ohnisko požáru v nemocnici se nacházelo na jednotce intenzivní péče. Ventilátory pracují na hranici možností. Podle předběžných zjištění došlo k přetížení a zařízení se vzňalo, což způsobilo požár,“ dodal zdroj Interfaxu.

Francie se v počtu obětí dostala před Španělsko

Koronavirus

Agentura TASS uvedla, že příčinou byl buď zkrat ventilátoru, nebo jeho jiná porucha. Zaměstnanec nemocnice uvedl: „Ventilátor vzplanul a objevil se dým.“

Požár se podařilo dostat pod kontrolu rychle, ohněm zasažená plocha byla malá, činila jen deset metrů čtverečních. Podle ministerstva pro mimořádné události muselo být evakuováno 150 lidí, pacientů i zdravotníků.

Další požár v Moskvě

Už v sobotu 9. května hořelo za podobných okolností v nemocnici v Moskvě, kde se rovněž léčili nakažení koronavirem. Také tam plameny zachvátily oddělení JIP. Jedna pacientka tehdy zemřela.

V Rusku prudce přibývá nakažených, po pondělních 11 656 nových případech jich bylo v úterý oznámeno dalších 10 900. Celkem se v zemi nakazilo 232 243 lidí, Rusko je tak druhou nejpostiženější zemí po USA s více než 1,3 milionu případů. Už předstihlo Španělsko, kde je 227 436 potvrzených případů.

V Rusku rychle přibývá nakažených. Země už je třetí nejpostiženější na světě

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám