Hlavní obsah

Ulice Londýna zaplnily v sobotu davy lidí. Od pondělí se nebudou moci znovu shlukovat

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnské ulice v sobotu večer zaplnily davy lidí, kteří se rozhodli využít poslední příležitosti k hromadné oslavě. V Anglii od pondělí začne platit nové nařízení, podle kterého se budou moci lidé scházet v počtu nejvýše šesti lidí. Britská vláda se v reakci na vzrůstající počet nakažených covidem-19 snaží novým opatřením zamezit druhé celostátní karanténě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poslední party v Londýně: lidé hromadně slavili v ulicích, od zítřka se nesmí shlukovatVideo: Reuters

 
Článek

Lidé hromadně slavili i v dalších větších městech, a to přesto, že v posledních dnech Británie hlásí výrazný nárust počtu nakažených koronavirem. Na mnoha místech sobotní oslavy porušily dosavadní nařízení. V zemi stále platí omezení v pořádání soukromých akcí, kterých se může zúčastnit nanejvýš 30 lidí.

Například v Manchesteru musela policie podle televize Sky News řešit 56 případů porušení stanoveného limitu. Rekordní pokutu 10 tisíc liber (287 tisíc korun) dostal v sobotu 19letý mladík z města Lenton v hrabství Nottinghamshire za pořádání domácí party pro 50 lidí.

V Anglii se bude moci setkávat jen šest lidí, testovat se mají i zdraví

Evropa

Britský premiér Boris Johnson ve středu oznámil, že dosavadní opatření nahradí nová opatření, podle kterých se od pondělí lidé v Anglii budou moci jak venku, tak vevnitř shlukovat nejvýše v počtu šesti lidí.

Policisté budou moci opakovaná porušení pokutovat až do výše 3200 liber (přibližně 92 tisíc korun). Opatření má podle Johnsona zamezit druhé celostátní karanténě v zemi.

Francie zkracuje karanténu na týden, Belgie to zvažuje

Evropa

Británie hlásí výrazný nárůst nových případů nákazy covid-19 od začátku září. Jen během soboty v zemi přibylo 3497 nakažených, nejvíce se koronavirus šíří ve skupině mezi 17 až 29 lety. Britská vláda doufá, že nová omezení spolu s navýšením kapacit pro testování na koronavirus dokáží zamezit druhé vlně nákazy v zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám