Hlavní obsah

Rusko prodloužilo omezení letů do jižní části země

– Moskva

Ruský Federální úřad pro leteckou dopravu Rosaviacija prodloužil o týden omezení letů na jedenáct letišť na jihu země u Ukrajiny a na Krymu. Budou platit do 10. září, uvedla agentura TASS.

Foto: Mapy.cz

Omezení letů v Rusku

Článek

„Režim omezení letů na 11 letišť na jihu a v centrální části Ruska byl prodloužen do 10. září 2022,“ uvedla Rosaviacija. Prodloužení potvrzuje, že se situace na frontě nemění.

Prodloužení omezení se týká letů do Bělgorodu, Brjansku, Voroněže, Kursku, Lipecku, Krasnodaru, Rostovu na Donu, ale také do Anapy, Elisty, Gelendžiku nebo do Simferopolu na Krymu.

Od 24. února, kdy Rusko napadlo Ukrajinu, uzavřelo kvůli válce část svého vzdušného prostoru pro civilní leteckou dopravu.

Lety do Soči a Turecka se zkrátí

Aeroflot oznámil už 30. srpna, že od 1. září zkracuje dobu svých letů do Soči a Turecka o 20 až 30 minut, protože jeho stroje mohou létat přes část prostoru uzavřeného pro civilní dopravu. V hladině 10 km bude vyčleněn koridor pro patnáct krátkých letů za hodinu v obou směrech. Letiště v Soči, což je významná turistická destinace, nebylo uzavřeno, ale kvůli uzavření části vzdušného prostoru se čas letu z Moskvy do Soči prodloužil na čtyři hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám