Hlavní obsah

Pravda bez síly stojí za málo. Opravenou školu v Budapešti zdobí Orbánovy citáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zeď zrekonstruované budovy gymnázia Ányose Jedlika v budapešťské městské části Csepel zdobí citáty současného maďarského premiéra Viktora Orbána. Upozornil na to web telex.hu.

Foto: Csaba Dömötör

Budova maďarského gymnázia, jejíž zdi jsou vyzdobené citáty premiéra Viktora Orbána.

Článek

Poslanec za vládní stranu FIDESZ Csaba Dömötör zveřejnil na sociální síti fotografie čerstvě zrekonstruovaného gymnázia a pochlubil se, že stát vynaložil na obnovení budovy 22,5 miliardy forintů (1,4 miliardy korun).

Na jednom snímku jsou na zdi nad schodištěm vidět Orbánovy citáty orámované maďarskou trikolórou.

Citáty následujícího znění jsou označeny jako „Sedm zákonů Maďarska“ a pocházejí z Orbánova projevu v roce 2020: „Domovina je jen do té doby, dokud existuje někdo, kdo ji miluje. Každé maďarské dítě je nové strážní stanoviště. Pravda bez síly stojí za málo. Jen to je naše, co dokážeme ubránit. Každý zápas trvá do té doby, než ho vyhrajeme. Hranice má jen stát, národ nikoliv. Ani jeden Maďar není sám.“

Telex.hu poznamenal, že zmíněné gymnázium navštěvoval také poslanec za FIDESZ Szilárd Németh. Budova nebyla jen kompletně zrekonstruována, ale také rozšířena. Web konstatuje, že až neobvykle štědrá státní dotace stačila dokonce na výstavbu divadelní síně, sportovní haly, knihovny a kaple.

Rusové se nikdy nevzdají, Krym by jim měl zůstat, míní Orbán

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám