Hlavní obsah

Medvědice v Itálii honila myslivce, jednoho stáhla ze stromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva myslivce v neděli na severu Itálie honila medvědice s mláďaty. Jeden z mužů utrpěl při útěku pohmoždění žeber a byl převezen do nemocnice, informovala dnes agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvojice myslivců šelmu potkala na cestě nad obcí Roncone v provincii Tridentsko. Oba myslivci ráno vyšli z Roncone, když najednou spatřili spící medvědici. Ta se však probudila a začala je pronásledovat. Muži s křikem prchli.

Jeden z mužů podle místních médií utekl na strom a zřítil se, protože ho medvědice zachytila drápem. Zraněný muž byl poté převezen do nemocnice ve městě Tione.

Na místě zasahovali lesničtí psovodi a provedli vyšetřování, aby rekonstruovali přesný průběh incidentu. Rovněž vyzvedli batohy obou mužů. Podle APA byly následně odebrány genetické vzorky k určení identity zvířete.

Jen před několika dny byl v Roncone spatřen medvěd, který se toulal ulicemi vesnice. Pátého dubna v Tridentsku medvědice s kódovým označením Jj4 usmrtila 26letého běžce.

Medvědi se vrátili v Tridentsku do volné přírody na konci 90. let minulého století v rámci programu financovaného z evropských fondů. Do hor byla vypuštěna desítka medvědů ze Slovinska, nyní jich tam žije asi 120.

Medvědici, která zabila běžce, nesmějí úřady utratit, nařídil italský soud

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám