Hlavní obsah

Chybějící roušky na veřejném místě přijdou Izraelce draho

Izraelská vláda výrazně zvýšila pokuty pro ty, kteří nebudou nosit roušky na veřejných místech. Místo 200 šekelů zaplatí 500 (3500 Kč). Podle listu The Jerusalem Post je to jedno z opatření, jimiž chce kabinet Benjamina Netanjahua zpomalit opětovné šíření covidu-19.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Izrael zabrzdil uvolňování protikoronavirových opatření už počátkem měsíce

Článek

Izrael zbrzdil uvolňování protikoronavirových opatření už počátkem měsíce, kdy týdenní přírůstek nově nakažených vzrostl ze 150 na 800. Minulý týden už to bylo 1700 a v současné době je v zemi 5127 aktivních případů covid-19.

Ministerstvo zdravotnictví dostalo za úkol zajistit 4000 lůžek pro pacienty s plicní ventilací, z nichž polovina připadne na pacienty s covidem-19.

Podle extrémního scénáře, který na základě mezinárodních dat vypracovalo ministerstvo obrany, může na plicní ventilaci v příštích týdnech být v Izraeli až 2500 pacientů.

Mimo Evropu virus vytahuje drápy

Koronavirus

Celkově se v Izraeli k čtvrtečnímu ránu covid-19 potvrdil u 22 139 lidí, 308z nich zemřelo. Izraelci oproti Česku testují dvojnásobně víc, na milion obyvatel už vykonali 96 336 testů.

Nynější vzestup pandemie koronaviru v Izraeli jasně ukazuje, že nelze spoléhat na oslabení nákazy s příchodem letního počasí. V subtropickém židovském státě se teploty už delší dobu pohybují kolem 30 stupňů a panuje většinou jasno a slunečno.

Reklama

Výběr článků

Načítám