Hlavní obsah

Trumpův poradce pro národní bezpečnost má koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bezpečnostní poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa (74) Robert O'Brien je nakažen koronavirem. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom v pondělí informovala agentura Bloomberg, informaci následně potvrdil Bílý dům.

Foto: Profimedia.cz

Robert O'Brien

Článek

O'Brien, který nyní pracuje z domácí izolace, je Trumpovým nejbližším spolupracovníkem, u kterého byla nemoc covid-19 diagnostikována.

Bloomberg uvedl, že infekce byla u O'Briena zjištěna po rodinné sešlosti. Od té doby je v izolaci, nadále ale pracuje. Podle Reuters nebyl O'Brien s prezidentem v kontaktu několik dní.

Trumpa to neohrozí

Bílý dům v prohlášení uvedl, že O'Brien má jen mírné příznaky covidu-19. „Je vyloučeno, že by ohrozil prezidenta nebo viceprezidenta (Mikea Pence)," stojí v prohlášení. Bílý dům ujistil, že O´Brienovo onemocnění nijak nenarušilo práci americké národní bezpečnostní rady, která prezidentovi a vládě poskytuje rady v oblasti vnitroamerické bezpečnosti a zahraniční politiky.

Kalifornie opět zavírá bary, obchodní centra i většinu kostelů

Amerika

Spojené státy, kde žije 330 milionů obyvatel, jsou koronavirem nejpostiženější zemí světa. Nemoc covid-19 tam byla podle statistik Univerzity Johnse Hopkinse potvrzena u více než 4,24 milionu lidí, z nichž téměř 147 tisíc lidí infekci podlehlo.

'> Výskyt koronaviru ve světě + ČR kraje - Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám