Hlavní obsah

Američan zachránil dvě tonoucí děti, sám se poté utopil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z amerického státu Pensylvánie se utopil poté, co zachránil dvě děti, které se dostaly do problémů při koupání ve státním parku ve východní části státu. O tragédii, která se stala ve chvíli, kdy muž rybařil se svým tříletým synem, informuje americká televize CBS News.

Foto: Envato

Záchrana dětí v americkém jezeře se muži stala osudným. Ilustrační foto.

Článek

Úřad koronera pro americkou stanici uvedl, že pitva potvrdila příčinu smrti 37letého Marvina Chicase jako utonutí, přičemž způsob smrti se jeví jako nešťastná náhoda. Koronerka Meredith Bucková v prohlášení uvedla, že úřad vyjadřuje pozůstalým „nejhlubší soustrast“.

Jeho rodina na stránce GoFundMe vyhlásila internetovou sbírku, na které se do úterního rána vybralo bezmála 50 tisíc dolarů (více než 1 milion korun). „Byl to člověk, který rád rybařil. A ten den dělal přesně to, co miloval, a to společně s několika přáteli a synem. Bohužel položil svůj život za dvě děti, které by se bez jeho pomoci utopily,“ uvedla rodina zemřelého v popisu sbírky.

Češka zemřela na řecké pláži, 50 minut čekala na záchranku

Evropa

Wesley Robinson, mluvčí místního odboru ochrany přírody a přírodních zdrojů, uvedl, že obě děti byly ve čtvrtek kolem 17:00 místního času viděny, jak se topí v jezeře Nockamixon, do kterého ihned skočil Chicas, jenž dětem pomohl dostat se na břeh. Následně se ale sám dostal do problémů a zmizel pod vodou.

Jeho tělo našli potápěči v přilehlém jezeře Nockamixon o více než dvě hodiny později. Jak dodal Robinson, koupání je v této řece i v jezeře Nockamixon přísně zakázáno.

Velitel hasičů Harry Grim z města Haycock pro televizi WFMZ-TV uvedl, že do pátrání bylo zapojeno asi 10 potápěčů a že mnoho částí jezera je záludných a nebezpečných. „Lidé bohužel nedodržují pravidla a smutnou realitou je, že do jezera není pozvolný vstup, a tak se stane, že lidé vstoupí do hluboké vody, loknou si a zemřou. Nemělo by se to stávat, ale stává se to,“ řekl Grim, který dodal, že tělo Chicase se našlo zhruba 20 metrů od břehu.

V rybníku v Praze se utopil chlapec

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám