Hlavní obsah

Americké zdravotnictví povede Leavitt

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Na funkci svého příštího ministra zdravotnictví nominoval v pondělí prezident USA George W. Bush Michaela Leavitta, dosavadního šéfa vládní Agentury pro ochranu životního prostředí. Oznámil to v úterý Bílý dům.

Foto: Galerie CreArs
Článek

Šéf Bílého domu s ním původně počítal jako s kandidátem na post ministra pro vnitřní bezpečnost poté, co se o víkendu této nominace vzdal Bernard Kerik, na kterého se provalilo, že nezákonně zaměstnával ilegální přistěhovalkyni a neplatit za ni daně.

Leavitt, bývalý guvernér státu Utah, podle Bushe rozšíří  spolupráci resortu s dobročinnými religiózními skupinami poskytujícími zdravotní poradenství a léčbu.

Příští ministr, kterého musí nejprve ve funkci potvrdit Senát, se v duchu prezidentova volebního programu míní zaměřit na snížení cen za zdravotní péči a reformu právní odpovědnosti lékařů.

Reklama

Související témata:

Související články

V Bushově vládě bude první Hispánec

Prezident Spojených států George W. Bush si ve středu vybral za nového ministra spravedlnosti Alberta Gonzalese (49), hlavního právníka Bílého domu. Nahradí...

Výběr článků

Načítám