Hlavní obsah

Fischer: Babiš chce zneužít situace a obav lidí

Andrej Babiš je připraven zneužít situace a obav lidí. Tak vnímá pondělní oznámení podrobností o prezidentské kandidatuře šéfa ANO senátor a nezávislý kandidát Pavel Fischer. Očekává proto od Babiše „velkou přehlídku populismu“.

Foto: Novinky

Prezidentský kandidát Pavel Fischer

Reklama

Článek

„Připadá mi vážné, že Andrej Babiš je připraven zneužít situace, kdy celá řada lidí má obavy o budoucnost. A on jim bude slibovat, že to za ně vyřeší, protože bude třeba s vládou bojovat. Ale prezident by měl s vládou loajálně spolupracovat. Takto je napsaná Ústava,“ připomněl senátor v reakci na Babišova slova o tom, že vláda údajně málo pomáhá lidem.

Fischer míní, že tato rétorika může Českou republiku oslabovat. Od kampaně očekává z Babišovy strany především zmiňovaný populismus. I z toho důvodu je připraven se proti expremiérovi vymezovat.

Nevěří ani změně rétoriky, kterou Babiš avizoval s tím, že povede „pozitivní kampaň“.

„Když Andrej Babiš označil ty, kteří s ním nesouhlasí, za fašisty a nacisty, tak mám za to, že naznačil, že neunese nesouhlas nebo lidi, kteří s ním nesdílejí stejný názor,“ připomněl s poukazem na Babišovy výroky během jeho turné s obytným vozem.

„Pokud jeho marketingový tým něco pozitivního přinese, hrozně rád si to přečtu. Ale já i občané Andreje Babiše dobře známe,“ uzavřel senátor.

Babiš hodlá změnit rétoriku: Nabízím empatii, povedu pozitivní kampaň

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám