Hlavní obsah

Rusové se soustředí na ničení letišť, chtějí znemožnit útoky bayraktarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Rusové zaměřili svou hlavní snahu na zničení ukrajinské letecké infrastruktury. Ničí letiště, aby ukrajinským strojům, včetně dronů Bayraktar, zabránili v akci. Uvedl to ve zprávě ukrajinský generální štáb.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Skupina Ukrajinců odnáší tělo tělo ruského vojáka u vesnice Mala Rohan u Charkova, kterou Ukrajinci dobyli.

Článek

„Nepřítel se teď soustředí hlavně na ničení letišť, aby našemu letectvu, včetně dronů Bayraktar, zabránil v činnosti. Zvýšili také intenzitu použití operačně taktického letectva nad severozápadní části Černého moře,“ uvedlo vedení ukrajinské armády.

Bayraktar. Postrach pro ruskou techniku na Ukrajině

Evropa

Rusko v posledních dnech přeskupilo síly a snaží se dosáhnout hranic Doněcké a Luhanské oblasti. Ukrajinci předpokládají, že cílem je zintenzivnit útoky u Severodoněcku a Lysyčansku.

Ve druhé jmenovaném města ostřelování zasáhlo rafinérii. Hasiči nemohou požár likvidovat, protože pokračuje palba. Uvedl to gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj.

Ve sklepení školy v Bilohorivce zůstaly pod troskami desítky lidí

Válka na Ukrajině

U Severodoněcku se Rusové snaží dobýt Rubižne, ale stále nejsou úspěšní.

Intenzivní boje se také v neděli odehrávaly na východě Ukrajiny. Americký Institut pro studium války už v sobotu uvedl, že ukrajinská armáda „zaznamenala významný pokrok v oblasti města Charkov na severovýchodě země a v příštích dnech či týdnech pravděpodobně postoupí dále k ruské hranici“.

Rusko prý zničilo další dodávku zbraní

Ruské ministerstvo obrany v neděli oznámilo, že poblíž východoukrajinského města Soledar Rusko zničilo zbraně a vybavení, které na Ukrajinu dodaly USA a další západní země, uvedla agentura Reuters. Zničili také údajně šest skladišť střel ve třech oblastech a sestřelili letoun Su-25. Zprávy není možné nijak ověřit.

Zprávu o zničení zbraní Rusové zveřejnili i v sobotu, bez uvedení podrobností, o jaké zbraně šlo.

U Charkova jsme zničili část západních zbraní, tvrdí Rusové

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám