Hlavní obsah

Ve sklepení školy v Bilohorivce zůstaly pod troskami desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusové se podle zprávy ukrajinského ministerstva obrany přeskupují k přípravě útoku na město Izjum v Charkovské oblasti. Guvernér Luhanské oblasti Serhij Hajdaj v sobotu večer informoval o leteckém útoku na školu v obci Bilohorivka, která sloužila jako kryt. Pod troskami zůstaly desítky osob.

Foto: Reuters

Záchranáři v troskách školy

Článek

Lidé se ukrývali ve sklepení školy, které v obci sloužilo jako kryt. Po útoku se podařilo zachránit tři desítky osob, v krytu jich však podle guvernéra mělo být kolem 90. Potvrzena zatím byla dvě úmrtí a sedm zraněných.

„Šedesát lidí pravděpodobně zemřelo pod troskami,“ napsal podle agentury Reuters Hajdaj na Telegramu.

Foto: State Emergency Services, Reuters

Trosky zničené školy

Na severovýchodě Ukrajiny se Rusové připravují na pokračování ofenzivy ve směru na obec Barvinkove a také směrem na klíčový Slavjansk. Podle ukrajinského generálního štábu k tomuto účelu Moskva ze svého území přesunuje další jednotky.

V noci na neděli otřásly silné exploze Oděsou a Mykolajivem.

Foto: State Emergency Services, Reuters

Záchranáři v troskách

Z metalurgického komplexu se už podle sobotního oznámení Kyjeva podařilo evakuovat všechny starší lidi, ženy a děti.

Velitel 36. brigády námořní pěchoty Serhij Volyna v noci na Facebooku vyzval, aby byli z Azovstalu evakuováni i ukrajinští vojáci. „V co doufám? V zázrak,“ napsal Volyna, podle kterého mariupolští obránci udělali pro ochranu civilistů vše, co mohli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám