Hlavní obsah

U Charkova jsme zničili část západních zbraní, tvrdí Rusové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruská armáda zničila u Charkova část zbraní, které na Ukrajinu dodávají západní země, oznámilo ruské ministerstvo obrany. O jaké zbraně šlo, nespecifikovalo.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský voják s protitankovou střelou Javelin, které na Ukrajinu dodávají Američané.

Článek

Dodávka zbraní byla podle mluvčího ruského ministerstva obrany Igora Konašenka zničena poblíž železniční stanice Bohoduchivu v Charkovské oblasti. Zbraně podle něj pocházely z USA a Evropy.

Moskva už dříve uvedla, že bude dodávky zbraní považovat za cíle svých útoků. Konašenko dále informoval o zničení 48 vozidel a „eliminaci 280 nacionalistů“. Letectvo v noci sestřelilo 13 bezpilotních letadel, tři rakety Točka-U a devět raket Smerč.

Ruské ministerstvo obrany v sobotu uvedlo i celkovou statistiku zničené ukrajinské vojenské techniky. Referuje o 152 zničených letadlech, 112 helikoptérách, 762 dronech, 295 systémech protivzdušné obrany, 2 895 tancích a obrněných vozidlech, 1364 kusech dělostřelecké techniky a o 2716 vojenských vozidlech.

Ruská armáda má podle Británie na Ukrajině ztráty v nejlepších jednotkách

Válka na Ukrajině

Podle zprávy z Ukrajiny se ruským vojákům podařilo v Charkovské oblasti zničit i tři mosty, aby zabránili ukrajinské protiofenzivě.

Americký Institut pro studium války uvedl, že boje v oblasti se dostávají do rozhodující fáze, napsala BBC. Předpokládá, že ukrajinské síly brzy odrazí další ruské útoky na Charkov. Moskva také postoupila u města Severodoněck.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám